Hozzávalók
-
2 közepes méretű karalábé
-
2 közepes méretű sárgarépa
-
1 közepes meretű burgonya
-
1 db vöröshagyma
-
1 és 1/2 kávéskanál szárított rozmaring
-
1/2 kávéskanál szárított bazsalikom
-
1-2 kávéskanál szárított petrezselyem
-
ízlés szerint só
-
ízlés szerint bors
-
200-250 ml sűrű főzőtejszín
-
1250 ml víz
-
olívaolaj
Elkészítés
Rozmaringos karalábékrémleves, ahogy mi szeretjük.
De garantálom, hogy így ti is fogjátok szeretni. Ezért nem is kezdem el hosszasan ecsetelni, hogy milyen finom, hanem egyszerűen csak bíztatlak, hogy készítsd el a családnak.
Azért majd egyszer nézz szét a többi leves recept között is.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A zöldségeket tisztítsd meg, szeleteld fel. |
2
Kész
|
A vöröshagymát kevés olívaolajon párold üvegesre. Majd dobd rá a felszeleteld zöldségeket, forgasd át és öntsd fel a vízzel. Szórd meg a zöld fűszerekkel és fedő alatt főzd addig, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. |
3
Kész
|
Add hozzá a főzőtejszínt, főzd még pár percig, majd egy botmixer segítségével teljesen zúzd össze a zöldségeket. |
4
Kész
|
Végül pedig magatoknak ízlés szerint szórd meg sóval és borssal. |