0 0
Sárgarépás-Fahéjas Tönköly Muffin

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

100 g tönköly liszt
100 g teljes kiőrlésű búzaliszt
100 g zabkorpa
100 g sárgarépa
1 db tojás
2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál fahéj
300 ml almalé
3 evőkanál nádcukor
60 ml olívaolaj
a tetejére szeletelt mandula

Sárgarépás-Fahéjas Tönköly Muffin

  • 35
  • Könnyű

Hozzávalók

Elkészítés

Megosztás

Sárgarépás-Fahéjas Tönköly Muffin

Csoki nyuszi helyett?

Nyugi, a sárgarépát azért annyira nem lehet benne érezni. De cserébe puha és omlós a tésztája. Nem egy megszokott muffn tészta, de ez teszi igazán finommá. Szerintem kóstoljátok meg.

És persze, ha akarod, még lehet fokozni: a tetejére szórj szeletelt mandulát, földimogyorót vagy diót. Egy-kettőbe nagyobb gyerekek vagy felnőttek részére csempészhetsz egy kis étcsokoládét is.

Akkor süssünk süssünk egy finom sárgarépás muffint!

Megjegyzés a recepthez: a zabkorpa helyett használhatsz tönkölykorpát vagy aprószemű zabpelyhet, esetleg apró szemű hajdinapelyhet is.

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak

Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
(Visited 744 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

A sütőt melegítsd elő 190 fokra. A muffin sütőformádat béleld ki muffinkapszlival. A sárgarépát tisztítsd meg és egy nagy lyúkú reszelő segítségével reszeld le. Hagyd 10 percet állni, aztán a kezed segtségével csavard ki a levét.

2
Kész

Vegyél elő egy nagy tálat. Először öntsd bele a száraz hozzávalókat, keverd össze. Aztán add hozzá a sárgarépát, az almalevet*, a felvert tojást, végül az olívaolajat.

*itt kóstold meg, hogy elég édes e és ízlésteseknek megfelelően édesítsd. Én általában 3 evőkanál nádcukornál többet nem szoktam bele tenni, mert nem szeretjük, ha nagyon édes. Illetve az almalé már amúgy is édes. Természetesen a nádcukor helyett használhatsz más édesítőszereket is: mézet, agévé - vagy juharszirupot ... stb. Mézesen és juharsziruposan is nagyon finom.

3
Kész

Egy kézi robotgép segítségével keverd simára a tésztát, majd adagold a muffin sütőformába. Nagy segítség, ha van kéznél egy fagyis kanál. A segítségével sokkal egyszerűbben tudod elosztani a tésztát a sütőformába.
(Egy fagyis kanállal - szoktam tenni a sütőformákba. Mindegyikbe pont egy jut. Így egyenletesen el tudom osztani a tésztát és mindegyikbe ugyanannyi kerül, nem kell amiatt aggódnom, hogy az egyikbe több tésztát sikerült tötenem, mint a másikba.)

4
Kész

Szórd meg a tetejét szeletelt mandulával.
Mehet az előmelegített sütőbe 30-35 percre. Még mielőtt kivennéd, azért végezz egy tűpróbát.

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

karalábékrémleves
előző
Rozmaringos karalábékrémlves
Medvehagymás-Sajtos Kocka
következő
Medvehagymás-Sajtos Kocka
karalábékrémleves
előző
Rozmaringos karalábékrémlves
Medvehagymás-Sajtos Kocka
következő
Medvehagymás-Sajtos Kocka