Hozzávalók
-
600 g édesburgonya
-
100 g sárgarépa
-
2 db tojás
-
1 gerezd fokhagyma
-
6 evőkanál bármilyen liszt
-
5 evőkanál tönkölykorpa
-
bazsalikom
-
só
-
bors
-
olívaolaj
Elkészítés
Sárgarépás édesburgonya fasírt
Puha, édes és nagyon finom. Pont a gyerek kezébe való falat. És anya meg apa sem marad éhes. A legkisebbnek pedig pillanatok alatt elkészül a sárgarépás édesburgonya püréje.
Egy tartalmasabb leves után szuper választás. Elég mellé egy feta sajtos rukkola salátát összedobni. De úgy is fogalmazhatnék, hogy a feta sajt és a rukkola kötelező mellé. Annyira jól kiemelik egymás ízét. Szóval amikor a bevásárlólistádat írod, az édesburgonya után rögtön kerüljön rá a feta sajt és a rukkola is.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
Az édesburgonyát és a sárgarépát tisztítsd meg. A burgonyát kockázd fel, a répát egy nagy lyukú reszelő segítségével reszeld le és párold őket puhára. A babának szánt adagot tedd félre és készíts belőle pürét: egy botmixer segítségével pürésítsd majd hígítsd fel annyi anyatejjel vagy tápszerrel, amennyitől a babának megfelelő állagú lesz. |
2
Kész
|
A maradék párolt édesburgonyát és sárgarépát tedd egy nagyobb tálba. Egy villa segítségével nyomkodd össze. Keverd hozzá az enyhén felvert tojásokat, a zúzott fokhagymát, a fűszereket. Végül add hozzá a lisztet és a zabkorpát is. Alaposan keverd össze a kapott masszádat. Ne ijedj meg az állagától. Ilyennek kell lennie, meglátod, a végén jó lesz. |
3
Kész
|
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy sütőlemezt bélelj ki sütőpapírral. Vékonyan kend meg olívaolajjal. A masszából NEDVES KÉZZEL formálj diónyi vagy attól egy picit nagyobb golyókat és tedd őket a sütőlemezre. Lapítsd ki őket, végül spricceld le olívaolajjal. |
4
Kész
|
Mehetnek a sütőbe 30 percre. Félidőben forgasd át! UI.: A tönkölykorpa helyett használhatsz zabkorpát is. |