1 0
Sárgarépás édesburgonya fasírt

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

600 g édesburgonya
100 g sárgarépa
2 db tojás
1 gerezd fokhagyma
6 evőkanál bármilyen liszt
5 evőkanál tönkölykorpa
bazsalikom
bors
olívaolaj

Sárgarépás édesburgonya fasírt

  • 30
  • Könnyű

Hozzávalók

Elkészítés

Megosztás

Sárgarépás édesburgonya fasírt

Puha, édes és nagyon finom. Pont a gyerek kezébe való falat. És anya meg apa sem marad éhes. A legkisebbnek pedig pillanatok alatt elkészül a sárgarépás édesburgonya püréje.

Egy tartalmasabb leves után szuper választás. Elég mellé egy feta sajtos rukkola salátát összedobni. De úgy is fogalmazhatnék, hogy a feta sajt és a rukkola kötelező mellé. Annyira jól kiemelik egymás ízét. Szóval amikor a bevásárlólistádat írod, az édesburgonya után rögtön kerüljön rá a feta sajt és a rukkola is.

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak

Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.

Lépések

1
Kész

Az édesburgonyát és a sárgarépát tisztítsd meg. A burgonyát kockázd fel, a répát egy nagy lyukú reszelő segítségével reszeld le és párold őket puhára. A babának szánt adagot tedd félre és készíts belőle pürét: egy botmixer segítségével pürésítsd majd hígítsd fel annyi anyatejjel vagy tápszerrel, amennyitől a babának megfelelő állagú lesz.
Amennyiben már egy kis fűszert is szeretnél a püréjébe csempészni, a pároláskor szórd meg pár csipet bazsalikommal.

2
Kész

A maradék párolt édesburgonyát és sárgarépát tedd egy nagyobb tálba. Egy villa segítségével nyomkodd össze. Keverd hozzá az enyhén felvert tojásokat, a zúzott fokhagymát, a fűszereket. Végül add hozzá a lisztet és a zabkorpát is. Alaposan keverd össze a kapott masszádat. Ne ijedj meg az állagától. Ilyennek kell lennie, meglátod, a végén jó lesz.

3
Kész

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy sütőlemezt bélelj ki sütőpapírral. Vékonyan kend meg olívaolajjal. A masszából NEDVES KÉZZEL formálj diónyi vagy attól egy picit nagyobb golyókat és tedd őket a sütőlemezre. Lapítsd ki őket, végül spricceld le olívaolajjal.

4
Kész

Mehetnek a sütőbe 30 percre. Félidőben forgasd át!

UI.: A tönkölykorpa helyett használhatsz zabkorpát is.

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

Kukoricakrémleves
előző
Kukoricakrémleves
köles
következő
Köles
Kukoricakrémleves
előző
Kukoricakrémleves
köles
következő
Köles