Hozzávalók
-
2 konzerv főtt kukorica340 g-os
-
1 db édesburgonya
-
1 nagyobb db sárgarépa
-
1 db vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
200 ml sűrű főzőtejszín
-
1.5 kávéskanál szárított kakukkfű
-
1 kávéskanál szárított petrezselyem
-
0.5 kávéskanál szárított bazsalikom
-
ízlés szerint bors
-
ízlés szerint só
-
olívaolaj
-
800 ml víz
Elkészítés
Kukoricakrémleves
AVAGY A KUKORICA, ÉDESBURGONYA ÉS SÁRGARÉPA TALÁLKOZÁSA EGY LEVESBEN.
Szerintem ne gondolkozz tovább rajta, hogy megkóstoljátok e. A válasz egyértelműen: IGEN! Nagyon finom. Ez az a leves, amiből tuti mindenki fog repetázni.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A sárgarépát és az édesburgonyát tisztítsd meg, tetszés szerint szeleteld fel. A kukoricáról öntsd le a levét és öblítsd át. |
2
Kész
|
A vöröshagymát szintén szeleteld fel, a fokhagymát zúzd össze, majd egy kevés olívaolajon párold őket üvegesre. |
3
Kész
|
Aztán öntsd rá a kukoricát, a felszeletelt répát és édesburgonyát is. Öntsd fel vízzel. Szórd meg a zöld fűszerekkel és fedő alatt főzd addig, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. |
4
Kész
|
Add hozzá a főzőtejszínt, főzd még pár percig. Miután egy picit kihűlt egy nagy teljesítményű turmixgép segítségével turmixold simára. |
5
Kész
|
Végül pedig magatoknak ízlés szerint szórd meg sóval és borssal. Mi több, egy kis citromlevet is csepegtessetek bele. UI.: Ha nektek így nagyon sűrű hígítsd még egy kis vízzel. (max. 2dl) |