0 0
Kukoricakrémleves

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

Ennyien eszünk:
2 konzerv főtt kukorica 340 g-os
1 db édesburgonya
1 nagyobb db sárgarépa
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
200 ml sűrű főzőtejszín
1.5 kávéskanál szárított kakukkfű
1 kávéskanál szárított petrezselyem
0.5 kávéskanál szárított bazsalikom
ízlés szerint bors
ízlés szerint
olívaolaj
800 ml víz

Kukoricakrémleves

AVAGY A KUKORICA, ÉDESBURGONYA ÉS SÁRGARÉPA TALÁLKOZÁSA EGY LEVESBEN

  • 30
  • 4 főre
  • Könnyű

Hozzávalók

Elkészítés

Megosztás

Kukoricakrémleves
AVAGY A KUKORICA, ÉDESBURGONYA ÉS SÁRGARÉPA TALÁLKOZÁSA EGY LEVESBEN.

Szerintem ne gondolkozz tovább rajta, hogy megkóstoljátok e. A válasz egyértelműen: IGEN! Nagyon finom. Ez az a leves, amiből tuti mindenki fog repetázni.

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak

Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.

 

Lépések

1
Kész

A sárgarépát és az édesburgonyát tisztítsd meg, tetszés szerint szeleteld fel. A kukoricáról öntsd le a levét és öblítsd át.

2
Kész

A vöröshagymát szintén szeleteld fel, a fokhagymát zúzd össze, majd egy kevés olívaolajon párold őket üvegesre.

3
Kész

Aztán öntsd rá a kukoricát, a felszeletelt répát és édesburgonyát is. Öntsd fel vízzel. Szórd meg a zöld fűszerekkel és fedő alatt főzd addig, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.

4
Kész

Add hozzá a főzőtejszínt, főzd még pár percig. Miután egy picit kihűlt egy nagy teljesítményű turmixgép segítségével turmixold simára.
Ha a baba még nem ismeri a főzőtejszínt, akkor még mielőtt a leveshez hozzákevernéd, szedj ki neki belőle és adj hozzá 1-2 evőkanál natúr görög joghurtot, végül az övét is turmixold simára. (Ne feledd neki kiszedni a másnapi adagot sem.)

5
Kész

Végül pedig magatoknak ízlés szerint szórd meg sóval és borssal. Mi több, egy kis citromlevet is csepegtessetek bele.

UI.: Ha nektek így nagyon sűrű hígítsd még egy kis vízzel. (max. 2dl)

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

Görög stílusú csirke
előző
Görög stílusú csirke
sárgarépás édesburgonya fasírt
következő
Sárgarépás édesburgonya fasírt
Görög stílusú csirke
előző
Görög stílusú csirke
sárgarépás édesburgonya fasírt
következő
Sárgarépás édesburgonya fasírt