Hozzávalók
-
500 g pulyka darálthús
-
200 g cékla
-
1 kisebb gerezd zúzott fokhagyma
-
1 db tojás
-
5 evőkanál apró szemű zabpehely
-
ízlés szerint só, bors
-
ízlés szerint zöldfűszerek
-
a forgatáshoz zsemlemorzsa
-
olívaolaj
Elkészítés
Céklás pulykafasrít sütőben sütve
Nálunk nagyon gyorsan elfogyott. Finom lett és a sütőnek hála, még a bő oljaban sütést és a fasírtok fordítgatsát is megúsztam.
Próbáljátok ki ti is.
Hasonló recepteke itt találsz.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak #családimenü #mutimiteszikacsalád #inspirációacsaládimenükitalálásához
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A céklát hámozd meg, majd egy sajtreszelő (kis lyukú) segítségével reszeld le. Add hozzá a darálthúst, a zúzott fokhagymát, majd az enyhén felvert tojásokat. Keverd hozzá a zabpelyhet. Ízlés szerint szórd meg fűszerekkel, majd alaposan keverd össze a masszát . |
2
Kész
|
Melegítsd elő a sütőt 180 °C- ra. Egy sütőlemezt bélelj ki sütőpapírral és vékonyan kend meg olívaolajjal. |
3
Kész
|
A kezed segítségével formálj diónyi nagysagú golyókat, majd mindegyiket hempergesd meg zsemlemorzsában. Végül sorkaztasd fel a golyókat a sütőlemezen. Spricceld vagy vékonyan kend meg a tetejüket olajjal. Majd mehetnek a sütőbe sülni: 35 perc, félidőben érdemes átforgatni őket. |
4
Kész
|
Mi krumplipürével és savanyúsággal ettük. |