Hozzávalók
-
300 g spagetti tiészta
-
350 g passzírozott paradicsom
-
2 evőkanál ricotta
-
ízlés szerint szárított bazsalikom
-
ízlés szerint só, bors
-
1/2 vöröshagyma
-
olívaolaj
-
a tetejére reszelt parmezán
Elkészítés
Hasonló recepteket itt találsz.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
Tedd oda a tésztát főni, s amíg a tészta fő, készítsd el a szószt. |
2
Kész
|
A tésztát a csomagoláson ellátott utasítás szerint főzd készre. De még mielőtt leszűrnéd, a főzővizéből kanalazz ki egy keveset. |
3
Kész
|
A vöröshagymát szeleteld fel és kevés olívaolajon párold üvegesre. Öntsd rá a passzírozott paradicsomot, fedő alatt, alacsony hőfokon hagyd pár percet rotyogni. Ezután add hozzá a két evőkanál ricottát. Egy loccsintás a félre tett főzővízből. Ismét pár perc rotyogás következik- közben egyszer, kétszer azért kavard át - és már készen is van. |
4
Kész
|
Öntsd rá a főtt tésztára. Alaposan keverd össze. Tálaláskor szórjatok rá sajtot. |
5
Kész
|
A maradék ricottát másnap kend a reggeli szendvicsre, vagy készíts belőle krémlevest. Esetleg egy finom főzeléket. |