0 0
Parasztkenyér

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

Ennyien eszünk:
450 g finomliszt
400 ml kefír
1 teáskanál
1 teáskanál szódabikarbóna
vaj

Parasztkenyér

VILLÁMGYORSAN

  • 30
  • 4 főre
  • Könnyű

Hozzávalók

Elkészítés

Megosztás

Parasztkenyér
Villámgyorsan

Miután végignézitek a hozzávalók listáját, majd elolvassátok a receptet, biztos vagyok benne, hogy az lesz az első gondolatotok, hogy ez a lökött csaj eddig miért nem osztotta meg ezt receptet? -Na ez az!
Látni fogod, hogy mennyire egyszerű elkészíteni. Nem kell dagasztani. Nem kell vele órákat bajlódni a konyhában. Villámgyorsan elkészül.

Megjegyzés a recepthez:
Én általában fehér tönkölylisztből vagy finom búzalisztből szoktam készíteni. És ha nincs itthon kefír, akkor az író is megteszi.
450 g-os Milfina kaukázusi Kefírt szoktam hozzá használni. Az egészet beleöntöm.

Hasonló recepteket itt találsz.

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak

Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.

Lépések

1
Kész

A sütőt melegítsd elő 200 °C fokra. Egy sütőlemezt béleljk ki sütőpapírral és azt kend meg vajjal.

2
Kész

A lisztet keverd össze a sóval és a szódabikarbónával, majd szépen fokozatosan kezd el hozzá adagolni a kefírt. Gyúrd egy egész tömbé.

3
Kész

Majd enyhén lisztezett felületen gyúrd át. Formálj belőle egy cipót. Helyezd a sütőlemezre és lapítsd le. Inkább egy lepényre hasonlítson, mint egy kenyérre.

4
Kész

Ezután a tetejét vágd be kereszt alakban. Szórd meg liszttel. Végül tedd be a sütőbe sülni. Kb. 25-30 percre van szüksége ahhoz, hogy ropogósra süljön.

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

Zöldborsókrém
előző
Zöldborsókrém
GESZTENYÉS LATTE
következő
GESZTENYÉS LATTE
Zöldborsókrém
előző
Zöldborsókrém
GESZTENYÉS LATTE
következő
GESZTENYÉS LATTE
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here