Hozzávalók
-
450 g finomliszt
-
400 ml kefír
-
1 teáskanál só
-
1 teáskanál szódabikarbóna
-
vaj
Elkészítés
Parasztkenyér
Villámgyorsan
Miután végignézitek a hozzávalók listáját, majd elolvassátok a receptet, biztos vagyok benne, hogy az lesz az első gondolatotok, hogy ez a lökött csaj eddig miért nem osztotta meg ezt receptet? -Na ez az!
Látni fogod, hogy mennyire egyszerű elkészíteni. Nem kell dagasztani. Nem kell vele órákat bajlódni a konyhában. Villámgyorsan elkészül.
Megjegyzés a recepthez:
Én általában fehér tönkölylisztből vagy finom búzalisztből szoktam készíteni. És ha nincs itthon kefír, akkor az író is megteszi.
450 g-os Milfina kaukázusi Kefírt szoktam hozzá használni. Az egészet beleöntöm.
Hasonló recepteket itt találsz.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A sütőt melegítsd elő 200 °C fokra. Egy sütőlemezt béleljk ki sütőpapírral és azt kend meg vajjal. |
2
Kész
|
A lisztet keverd össze a sóval és a szódabikarbónával, majd szépen fokozatosan kezd el hozzá adagolni a kefírt. Gyúrd egy egész tömbé. |
3
Kész
|
Majd enyhén lisztezett felületen gyúrd át. Formálj belőle egy cipót. Helyezd a sütőlemezre és lapítsd le. Inkább egy lepényre hasonlítson, mint egy kenyérre. |
4
Kész
|
Ezután a tetejét vágd be kereszt alakban. Szórd meg liszttel. Végül tedd be a sütőbe sülni. Kb. 25-30 percre van szüksége ahhoz, hogy ropogósra süljön. |