Hozzávalók
-
olívaolaj
-
1 kis fej vöröshagyma
-
1 csokor spárga
-
2 közepes burgonya
-
2-3 nagy marék bébispenót
-
1200 ml alaplé vagy víz
-
ízlés szerint zöldfűszerek
-
ízlés szerint só, bors
-
2 evőkanál mascarpone
Elkészítés
Spenótos-spárgakrémleves
Spárgaszezon idején nálunk kötelező jelleggel van spárgakrémleves. Ajánlom figyelmetekbe, isteni finom.
Hasonló recepteket itt találsz.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A spárgát alaposan mosd meg és fás végeit vágd le. Darabold fel. |
2
Kész
|
A vöröshagymát kevés olívaolajon kezd el párolni. Majd dobd rá felkockázott burgonyát és a spárgát is. Add hozzá a spenót leveleket. Öntsd fel a vízzel és fűszerezd meg (a só és a bors használatot a végére is időzítheted, amennyiben egy kisebb gyereknek is szeretnél belőle adni. Vagyis, amikor a leves elkészült, először szedd ki a gyerkőcnek szánt adagot, majd utólag szórd meg sóval és borssal a levest.) |
3
Kész
|
Add hozzá a mascarponét (mascarpone helyett használhatsz natúr görög joghurtot is vagy ha az épp nincs otthon, akkor öntsd fel főzőtejszínnel vagy valamilyen növényi alapú krémmel én a zabtejszínt szeretem a legjobbam). Egy kézi botmixer segítségével turmixold simára a levest. Főzd még pár percig, majd el is készültél vele. Ha túl sűrűnek találod a levest, nyugodtan adj még hozzá egy kis viezt vagy alaplevet. |