0 0
Spenótos-spárgakrémleves

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

olívaolaj
1 kis fej vöröshagyma
1 csokor spárga
2 közepes burgonya
2-3 nagy marék bébispenót
1200 ml alaplé vagy víz
ízlés szerint zöldfűszerek
ízlés szerint só, bors
2 evőkanál mascarpone

Spenótos-spárgakrémleves

  • Könnyű

Hozzávalók

Elkészítés

Megosztás

Spenótos-spárgakrémleves

Spárgaszezon idején nálunk kötelező jelleggel van spárgakrémleves. Ajánlom figyelmetekbe, isteni finom.

Hasonló recepteket itt találsz.

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak

Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.

Lépések

1
Kész

A spárgát alaposan mosd meg és fás végeit vágd le. Darabold fel.

2
Kész

A vöröshagymát kevés olívaolajon kezd el párolni. Majd dobd rá felkockázott burgonyát és a spárgát is. Add hozzá a spenót leveleket. Öntsd fel a vízzel és fűszerezd meg (a só és a bors használatot a végére is időzítheted, amennyiben egy kisebb gyereknek is szeretnél belőle adni. Vagyis, amikor a leves elkészült, először szedd ki a gyerkőcnek szánt adagot, majd utólag szórd meg sóval és borssal a levest.)
Fedő alatt főzd addig, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Nem kell nekik sok idő (kb. 15 perc).

3
Kész

Add hozzá a mascarponét (mascarpone helyett használhatsz natúr görög joghurtot is vagy ha az épp nincs otthon, akkor öntsd fel főzőtejszínnel vagy valamilyen növényi alapú krémmel én a zabtejszínt szeretem a legjobbam). Egy kézi botmixer segítségével turmixold simára a levest. Főzd még pár percig, majd el is készültél vele.

Ha túl sűrűnek találod a levest, nyugodtan adj még hozzá egy kis viezt vagy alaplevet.

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

előző
Medvehagymás-brokkolikrémleves
előző
Medvehagymás-brokkolikrémleves