Hozzávalók
-
2 csésze bármilyen lisztMérce: 2,5 dl-es csésze
-
1/4 csésze porcukor
-
1/4 csésze méz (amennyiben a gyerkőc már elmúlt egy éves)
-
1 db tojás
-
70 g margarin
-
1 teáskanál sütőpor
-
1 csapott evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
-
1 db narancs reszelt héja
Elkészítés
Mézeskalács
csészében mérve
Kapj elő egy 2,5 dl -es csészét és kezdőthet a mézeskalács sütés. Bárki el tudja készíteni. Nagyon egyszerű recept és a csészének köszönhetően a hozzávalók kimérése is villámgyorsan megy.
És ha még valami sós finomságra is vágytok, ajánlom figyelmedbe a karácsonyi sajtos csillag receptemet.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A margarint és a mézet egy lábasban olvazd meg. |
2
Kész
|
Készíts elő egy nagy tálat. A száraz hozzávalókat keverd össze benne. Reszeld bele a narancs héját. Üsd bele a tojást, végül öntsd hozzá az olvasztott margarinos-mézes masszádat. |
3
Kész
|
Gyúrd az egészet egy tömör tésztává. Közben melegítsd elő a sütőt 160 - 170 fokra és egy sütőlemezt bélelj ki sütőpapírral. |
4
Kész
|
Lisztezett felületen még egyszer gyúrd át a tésztát, majd szintén lisztezett felületen nyújtsd ki. Tetszőleges formával szúrd ki. Süsd addig, amíg szép aranybarna nem lesz. 10 - 15 perc bőven elegendő neki! Érdemes figyelgetni, ne hogy oda égjen! |