Hozzávalók
-
2 és 1/2 evőkanál polenta
-
1/2 csésze tej
-
1/2 csésze víz
-
1 csapott kávéskanál kakaó
-
1 kávéskanál mogyoróvaj
-
ízlés szerint méz
Elkészítés
Kakaós-Mogyorós Polenta
Édes polenta? -Naná. Amikor már unjátok a tejbegrízt vagy a zabkását, jöhet egy finom és édes polenta. Tízórai vagy uzsonnára remek választás.
Nálunk most ez az egyik aktuális kedvenc. És nem csak a gyereké, hanem az enyém is.
Kóstoljátok meg!
Megjegyzés a recepthez:
A hozzávalókat tekintve többféleképpen is elkészítheted:
(A baba korának megfelelően használd a hozzávalókat)
1. Használhastsz csak vizet
2. Nővényi tejjel és vízzel
3. Tejjel és vízzel
Hasonló recepteket itt találtok.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A polentát öntsd fel az általad választott hozzávalóval (víz, növényi tej, tej) és folyamatos kevergetés mellett, alacsony hőfokon kezd el főzni. Szórd meg kakóval, keverd hozzá a mogyoróvajat és ízlés szerint édesítsd meg mézzel. Addig főzd (kb. 10 perc), amíg a kukoricadara meg nem szívja magát, amíg krémes, kása állagú nem lesz. Mi kifejezetten szeretjük, ha jó sűrű, de ha esetleg túl sűrűnek találod hígítsd fel egy kevés vízzel / növényi tejjel / tejjel. |