Hozzávalók
-
1 db vöröshagyma
-
1 db sárgarépa
-
3-4 rózsa brokkoli
-
6 db tojás
-
olívaolaj
-
ízlés szerint só, bors
Elkészítés
Fritatta kétféleképpen
Sárgarépás és brokkolis
Mi nagyon szeretjük a fritattákat és nemcsak reggelire fogyasztjuk, gyakran készítem vacsorára is. A sárgarépás és a brokkolis is nagyon egyszerű. Sárgarépa biztosan mindenki hűtőjében van, így adott, hogy gyorsan elkészítsd. A brokkolisat én akkor szoktam készíteni, amikor valamilyen brokkolis ételt készítek. Ilyenkor mindig lecsípek belőle 3-4 rózsát és azt felhasználom a frittatához. Vagyis már az ebéd elkészítésénél félig elkészítem a vacsorát is.
Marcellnak a brokkolis a kedvence, Janka meg még nem tudja elmondani és a láttotak alapján nem tudom eldönteni, hogy melyik ízlik neki jobban, ha megeszi. Mert előfordult már, hogy megdobált vele. De az is, hogy az egészet megette.
Készítsétek el ti is!
Hasonló recepteket itt találsz.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak #családimenü #mutimiteszikacsalád #inspirációacsaládimenükitalálásához
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
Most két kisebb adag elkészítését fogom nektek leírni. |
2
Kész
|
A sárgarépát egy nagylyukú reszelő segítségével reszeld le. A brokkolit párold meg. |
3
Kész
|
A vöröshagymát kevés olívaolajon párold üvegesre, majd a felét öntsd egy tálba, ami pedig a serpenyőben maradt, ahhoz add hozzá a lereszelt sárgarépát és pirítsd addig, amíg a répa egy kicsit össze nem esik. |
4
Kész
|
Közben verj fel három tojást, amibe keverd bele a vöröshagymás répát. A masik három felvert tojást a megpárolt brokkoli rózsákkal keverd össze. |
5
Kész
|
Innentől az elkészítésük ugyanaz lesz: a zöldésges tojást öntsd vissza a serpenyőbe és kezd el sütni. Ha a tojás a serpenyő pereménél már kezd megszilárdulni, az azt jelenti, hogy alakul, meg tudod fordítani. Érdemes egy fakanállal alá nézni, és ellenőrizni, hogy aranybarnára pirult e már. Segítségképpen vegyél elő egy nagytányért. Csúsztasd ki egy tányérra, majd borítsd vissza a tetejével lefelé a serpenyőbe és süsd meg a másik oldalát is. |