Hozzávalók
-
200 g tönköly liszt
-
100 g teljes kiőrlésű búzaliszt
-
100 g búza finomliszt
-
80 g vaj
-
135 g cheddar sajt
-
1 csomag sütőpor
-
200 ml tej / növényi ital
-
1 kávéskanál só
Elkészítés
Sajtos Rúd
Kirándulni készültök?
Esetleg te magad szeretnél sütni valamit az útra? Akkor ajánlom figyelmedbe ezt a receptet. Gyorsan összeállítod a tésztát, kinyújtod, csíkozod és már mehet is a sütőbe. Akár még a kirándulás előtt is elkészítheted.
Szendvicset is készíthetsz belőle.
Hasonló recepteket itt találsz.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetleg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
Melegítsd elő a sütőt 220 fokra. Egy sütőlemezt bélelj ki sütőpapírral, majd vajazd ki. |
2
Kész
|
A liszteket, a sütőport és a sót öntsd egy nagy tálba. Morzsold bele a hideg vajat. |
3
Kész
|
Ezután keverj hozzá 100 g reszelt sajtot. Végül dolgozd bele a tejet. Gyúrd egy tömbbé, majd lisztezett felületen nyújtsd ki kb. egy 2-3cm-es vastagságú téglalappá. |
4
Kész
|
Csíkozd fel és helyezd az előkészített sütőlemezre. A tetejét kend meg tejjel, szórd meg a maradék sajttal és tedd a sütőbe sülni. Kb. 15 percre alatt szép aranybarnára sül. Persze, azért majd végezz egy tűpróbát. |