0 0
Burgonyás Pite

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

600 g burgonya
1 teáskanál vaj
150 g cukkini
2 marék zöldborsó
1 db vöröshagyma
2 evőkanál natúr cottage cheese
a tetejére pankó morzsa
100 g + valamennyi a tetejére bármilyen sajt
olívaolaj
az edény kikenéséhez vaj

Burgonyás Pite

ha már unjátok a megszokott köreteket

  • Könnyű

Hozzávalók

Elkészítés

Megosztás

Burgonyás pite
cukkinivel és zöldborsóval

Ha már unjátok a megszokott köreteket, készítsetek burgonyás pitét. Szuperlehetőség a maradék krumplipüré megmentésére vagy más maradék zöldségek felhasználására.

Ugyanakkor egy pürés babának meg szuper kis püré kombinációkat lehet készíteni. Ebből a változatból például: burgonya-cukkini; burgony-cukkini-zöldborsó és/vagy sajt. Az étel elkészítésének alkalmával minden alapanyagból – persze attól fügően, hogy hányan esztek – számolj egy picivel többel a baba püréjéhez. Mi a receptben megadott adagot négyen ettük: két felnőtt, egy kisgyerek és egy baba.

Mi most sült hallal ettük, de nagyon finom egy egyszerűen elkészített csirke vagy pulykamell szelettel is (ezek is kerülhetnek a pürébe).

Hasonló recepteket itt találsz.

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak #családimenü

Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.

Lépések

1
Kész

Ha nincs maradék krumplipüréd, akkor készítsd el: a burgonyát szeleteld fel és főzd puhára, szürd le (itt lehetőséged van rá, hogy a baba püréjébe félre egy adagot. Vagy eleve úgy készíted el a baba püréjét, hogy az előkészületek alkalmával egy külön edénybe a választott zöldségeket például: burgonya-cukkini-zöldborsó oda teszed főni, s abból készítesz pürét.)
majd egy teásaknál vaj hozzáadásával és a sajttal törd össze. Tedd félre.

2
Kész

A vöröshagymát szeleteld fel és kevés olyvaolajon párold üvegesre. Ehhez add hozzá a lereszelt cukkinit és a két marék zöldborsót majd egy fedő alatt főzd 15 percig vagy amig a zöldségek teljesen meg nem puhulnak. Aztán keverj hozzá 2 evőkanál cottage cheest. Ízesítheted friss bazsalikom levélel is (én szoktam bele tenni, de az sem baj, ha elmarad.)
Miután elkészíült, egy botmixer segítségével teljesen zúzd össze. (Itt is egy lehetőség, ha szertnél belőle félre tenni.)

3
Kész

Melegítsd elő a sütőt 200 °C -ra. Vegyél elő egy jénai edényt vagy egy általad választott sütőformát. Vékonyan kend ki vajjal. Kanalazd az aljába a cukkinis-borsós krémedet. Oszlasd el az aljában. Erre kanalazd rá a burgonya pürét és simítsd el. Szórj a tetejére pankó vagy zsemlemorzsát, sajtot és tedd a sütőbe sülni.
20-25 perc alatt szép aranybarnára pirulnak.

4
Kész

A cukkinis-zöldborsós réteg helyett készítheted más zöldségekkel is. Az általam kipróbáltak: brokkoli, gomba és spenót párosa. És nem muszáj összezúznod a zöldségeket.

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

előző
Szeletelt alma
következő
Brackos és epres házi jégkrém
előző
Szeletelt alma
következő
Brackos és epres házi jégkrém