Hozzávalók
-
600 g burgonya
-
1 teáskanál vaj
-
150 g cukkini
-
2 marék zöldborsó
-
1 db vöröshagyma
-
2 evőkanál natúr cottage cheese
-
a tetejére pankó morzsa
-
100 g + valamennyi a tetejére bármilyen sajt
-
olívaolaj
-
az edény kikenéséhez vaj
Elkészítés
Burgonyás pite
cukkinivel és zöldborsóval
Ha már unjátok a megszokott köreteket, készítsetek burgonyás pitét. Szuperlehetőség a maradék krumplipüré megmentésére vagy más maradék zöldségek felhasználására.
Ugyanakkor egy pürés babának meg szuper kis püré kombinációkat lehet készíteni. Ebből a változatból például: burgonya-cukkini; burgony-cukkini-zöldborsó és/vagy sajt. Az étel elkészítésének alkalmával minden alapanyagból – persze attól fügően, hogy hányan esztek – számolj egy picivel többel a baba püréjéhez. Mi a receptben megadott adagot négyen ettük: két felnőtt, egy kisgyerek és egy baba.
Mi most sült hallal ettük, de nagyon finom egy egyszerűen elkészített csirke vagy pulykamell szelettel is (ezek is kerülhetnek a pürébe).
Hasonló recepteket itt találsz.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak #családimenü
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
Ha nincs maradék krumplipüréd, akkor készítsd el: a burgonyát szeleteld fel és főzd puhára, szürd le (itt lehetőséged van rá, hogy a baba püréjébe félre egy adagot. Vagy eleve úgy készíted el a baba püréjét, hogy az előkészületek alkalmával egy külön edénybe a választott zöldségeket például: burgonya-cukkini-zöldborsó oda teszed főni, s abból készítesz pürét.) |
2
Kész
|
A vöröshagymát szeleteld fel és kevés olyvaolajon párold üvegesre. Ehhez add hozzá a lereszelt cukkinit és a két marék zöldborsót majd egy fedő alatt főzd 15 percig vagy amig a zöldségek teljesen meg nem puhulnak. Aztán keverj hozzá 2 evőkanál cottage cheest. Ízesítheted friss bazsalikom levélel is (én szoktam bele tenni, de az sem baj, ha elmarad.) |
3
Kész
|
Melegítsd elő a sütőt 200 °C -ra. Vegyél elő egy jénai edényt vagy egy általad választott sütőformát. Vékonyan kend ki vajjal. Kanalazd az aljába a cukkinis-borsós krémedet. Oszlasd el az aljában. Erre kanalazd rá a burgonya pürét és simítsd el. Szórj a tetejére pankó vagy zsemlemorzsát, sajtot és tedd a sütőbe sülni. |
4
Kész
|
A cukkinis-zöldborsós réteg helyett készítheted más zöldségekkel is. Az általam kipróbáltak: brokkoli, gomba és spenót párosa. És nem muszáj összezúznod a zöldségeket. |