Hozzávalók
-
45 g zöldbab
-
35 g zöldborsó+ a babának 150-200 g
-
50 g kaliforniai paprika
-
1/2 konzerv apróra vágott paradicsom
-
60 g rizs
-
1 db vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 kávéskanál szárított bazsalikom
-
1-2 csipet szárított borsikafű
-
só
-
bors
-
1/2 csésze vízCsésze: 0.25 l-es
-
olívaolaj
Elkészítés
Paradicsomos-zöldséges paella
Isteni finom, gyors egytálétel. Nagyon sok finomság kerül bele: zöldborsó, zöldbab, paradicsom, kaliforniai paprika. Egy zsúfoltabb napon vagy egy „nincs kedvem főzni, de jól esne valami finomság” napon igazán jól jön ez a recept.
És akkor is, ha a togyogósodat szeretnéd megismertetni a zöldbörsó pürével. Vagy esetleg a zöldbabbal.
Marcell a zöldborsó-rizspehely, zöldborsó-cukkini-rizspehely, zöldborsó-sárgarépa-rizspehely püréket szerette a legjobban, amit később még egy kis husival is kiegészítettem neki.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Lépések
1
Kész
|
Egy külön lábasban párold meg a babának szánt borsót és készíts belőle pürét: pürísítsd és hígítsd fel annyi anyatejjel vagy tápszerrel , amennyitől a babának megfelelő állagú lesz. Kombináld rizspehellyel, vagy más zöldségekkel. |
2
Kész
|
A vörshagymát szeleteld fel, a fokhagymát egy fokhagyma nyomó segítségével zúzd össze és kevés olívaolajon párold üvegesre. Szeleteld fel a kaliforniai paprikát és a zöldbabbal, zöldborsóval együtt keverd össze a megpárolt hagymával. |
3
Kész
|
Öntsd rá a paradicsom konzerv felét. Fűszerezd meg, de csak a bazsalikommal és a borsikafűvel szórd meg, egyelőre a sót és borsot ne add hozzá. Vedd ki a gyereknek szánt adaogot (Darabos püréként is megállja a helyét, ha még kell, akkor ezt is tudod egy nagyobb babának pürísíteni.) A maredékot pedig ízlésednek megfelelően szórd meg sóval és borssal. |