0 0
Paradicsomos-zöldséges paella

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

Ennyien eszünk:
45 g zöldbab
35 g zöldborsó + a babának 150-200 g
50 g kaliforniai paprika
1/2 konzerv apróra vágott paradicsom
60 g rizs
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál szárított bazsalikom
1-2 csipet szárított borsikafű
bors
1/2 csésze víz Csésze: 0.25 l-es
olívaolaj

Paradicsomos-zöldséges paella

Hozzátáplálási kategória:
  • 20
  • 2 főre
  • Könnyű

Hozzávalók

Elkészítés

Megosztás

Paradicsomos-zöldséges paella

Isteni finom, gyors egytálétel. Nagyon sok finomság kerül bele: zöldborsó, zöldbab, paradicsom, kaliforniai paprika. Egy zsúfoltabb napon vagy egy “nincs kedvem főzni, de jól esne valami finomság” napon igazán jól jön ez a recept.

És akkor is, ha a togyogósodat szeretnéd megismertetni a zöldbörsó pürével. Vagy esetleg a zöldbabbal.
Marcell a zöldborsó-rizspehely, zöldborsó-cukkini-rizspehely, zöldborsó-sárgarépa-rizspehely  püréket szerette a legjobban, amit később még egy kis husival is kiegészítettem neki.

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak

(Visited 1 552 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

Egy külön lábasban párold meg a babának szánt borsót és készíts belőle pürét: pürísítsd és hígítsd fel annyi anyatejjel vagy tápszerrel , amennyitől a babának megfelelő állagú lesz. Kombináld rizspehellyel, vagy más zöldségekkel.
Én eleinte a zöldborsót még egy szűrőn is átpréseltem, hogy a kemény héja ne kerüljön a pürébe. Aztán szépen fokoztosan azzal is megismertettem.

2
Kész

A vörshagymát szeleteld fel, a fokhagymát egy fokhagyma nyomó segítségével zúzd össze és kevés olívaolajon párold üvegesre. Szeleteld fel a kaliforniai paprikát és a zöldbabbal, zöldborsóval együtt keverd össze a megpárolt hagymával.

3
Kész

Öntsd rá a paradicsom konzerv felét. Fűszerezd meg, de csak a bazsalikommal és a borsikafűvel szórd meg, egyelőre a sót és borsot ne add hozzá.
Szórd bele a rizst. Végül öntsd rá a vizet. Fedő alatt főzd addig, amíg a rizs magába nem szívja az összes folyadékot. Ez kb. 20 perc.

Vedd ki a gyereknek szánt adaogot (Darabos püréként is megállja a helyét, ha még kell, akkor ezt is tudod egy nagyobb babának pürísíteni.)

A maredékot pedig ízlésednek megfelelően szórd meg sóval és borssal.

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

Csirkés házi tortilla
előző
Csirkés házi tortilla
Almás-Banűnos-Túrós zabpehely puffancs
következő
Almás-Banános-Túrós Zabpehely Puffancs
Csirkés házi tortilla
előző
Csirkés házi tortilla
Almás-Banűnos-Túrós zabpehely puffancs
következő
Almás-Banános-Túrós Zabpehely Puffancs