Hozzávalók
-
2 db patiszon
-
2 db tojás
-
8 evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt
-
sóízlés szerint
-
borsízlés szerint
-
1 kávéskanál szárított zsálya
-
1 csipet borsikafű
-
3 evőkanál reszelt parmezán
Elkészítés
Parmezános patiszon tócsni
A szomszéd nénitől folyamatosan kapjuk a szebbnél szebb patiszonokat. Frissen leszedett, zsenge darabok. Először paradicsomos patiszonfőzeléket akartam belőle csinálni, de aztán ma reggel úgy döntöttem, hogy tócsnit készítek. Jó döntésnek bizonyult, ugyanis már el is fogyott. Egyszerűen etette magát. A gyerekkel pillanatok alatt eltüntettük. Szerintem ne gondolkodj tovább rajta, hogy mi legyen holnap az ebéd. Mutatom a receptet.
És nem szabad elfelejteni azt sem, hogy ez egy szuper lehetőség arra, hogy a babának készíts egy finom patiszon pürét is.
Nálunk nagy kedvenc volt a patiszon-sárgarépa-csirkehúsos változat és a patiszon-cukkinis püré.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A patiszont reszeld le, sózd meg és hagyd állni legalább 10 percig, hogy kiengedje a levét. A lereszelt patiszonból 100-150 g-ot tegyél félre a babának, párold meg és készíts belől pürét: hígítsd fel annyi anyatejjel vagy tápszerrel, amennyitől a babának megfelelő állagú lesz. |
2
Kész
|
Nyomkod ki a levét, majd keverd össze az enyhén felvert tojásokkal, lisztel és fűszerekkel (használhatsz más zöld fűszereket is). |
3
Kész
|
A masszából egy evőkanál segítségével egészen lapos korongokat formázok a forró serpenyőbe és kevés olívaolajon szépen lassan kisütöm őket. |