Hozzávalók
-
8 evőkanál búzadara
-
800 ml tej
-
200 g natúr gesztenyepüré
-
ízlés szerint méz
Elkészítés
Gesztenyés tejbegríz
#villámgyorsanfinomat
▪️
Várandóságom végéhez érve (#38hetesen) nagyon édes szájú – pedig egyébként nem vagyok az- és kivánós lettem.
A napokban már semmi másra nem tudtam gondolni csak egy tál meleg tejbegrízre, amihez sokszor társult sült gesztenye íze is.
Ezért úgy döntöttem, hogy akkor készítek egy gesztenyés tejbegrízt.
Nem csak nálam aratott sikert! Az egész családnak nagyon ízlett.
Bekuckóztunk Marcell kedvenc @pepecshandmade takarójába és boldogan bekanalaztuk.
Ez nem egy reklám, hanem szívből ajánlás.
A gyerek annyira imádja a képen látható takarót, hogy már nem is hajlandó mással takarózni.
Hasonló recepteket itt találsz.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetleg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A gesztenye pürét reszeld le. |
2
Kész
|
A tejbegríz hozzávalóit rakd egy edénybe, és folyamatos kevergetés mellett, közepes lángon, 8-10 perc alatt főzd készre. Nagyjából ennyi idő kell neki ahhoz, hogy besűrűsödjön. |
3
Kész
|
Megjegyzés a recepthez: édesítheted mézzel, datolya sziruppal vagy finomítatlan nádcukorral is. Használhatsz hozzá tejet vagy növényi tejet is. Amivel jól esik. Készítsd úgy, ahogy ti szeretitek. ? |