Hozzávalók
-
500 g darált hús
-
300 g brokkolia maradékból pedig tudsz pürét készíteni
-
185 g feta sajt
-
2 db tojás
-
sóízlés szerint
-
borsízlés szerint
-
2 gerezd fokhagyma
-
szárított petrezselyemízlés szerint
Elkészítés
Fetás-Brokkolis Húsgolyók
Azért szeretek húsgolyót készíteni, mert rengeteg fantázia van benne, könnyű elkészíteni és annyiféleképpen fogyasztható. Például készíthetsz belőle egy frankó kis szendvicset. Vagy eheted saláta mellé, akár tésztával is. Mi több, magában is nagyon finom. Mi most salátával ettük, amihez készítettem még egy egyszerű lepénykenyeret is.
Mostanában sokat eszünk húsgolyókat mert a gyerek nagyon élvezi, hogy kezébe tudja fogni.
Van egy pici babád, aki épp most ismerkedik a brokkoli ízével? Ehhez a húsgolyóhoz a brokkolit meg kell párolni, így két legyet üthetsz egy csapásra: neki lesznek párolt falatkái vagy püré alapja, neked meg egy finom ebéded, amihez elég egy finom salátát összedobnod.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
Párolj meg 500 g brokkolit. 300 grammot tegyél félre a húsgolyóhoz, a maradékból pedig készíts pürét a babának: a megpárolt brokkolit pürísítsd, majd hígítsd fel annyi anyatejjel vagy tápszerrel, amitől a babának megfelelő állagú lesz. Kombinád rizspehellyel, vagy más zöldségekkel, hússal. |
2
Kész
|
A darált húst keverd össze a két darab enyhén felvert tojással. Egy fokhagyma nyomó segítségével nyomd bele a két foghagymát is. A feta sajtot morzsold bele, a megpárolt brokkolit vágd fel kis darabokra és öntsd hozzá a húshoz. Ízlsé szerint szórd meg petrezselyemmel. |
3
Kész
|
Ha van egy kisebb gyerek is a családban, aki még kerüli a sót és a borsot, akkor a masszából tegyél félre egy keveset. A maradékot pedig ízlés szórd meg sóval és borssal. Alaposan keverd össze. Ezután formázz diónyi nagyságú golyókat. |
4
Kész
|
Még mielőtt a sütőbe raknád a húsgolyókat, locsold meg egy kevés olívaolajjal. 180 fokon, körülbelül 20-25 percre van szükségük, ahhoz, hogy elkészüljenek. |