Hozzávalók
-
600 g burgonya
-
1 db vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 liter víz
-
1.5 kávéskanál szárított rozmaring
-
ízlés szerint bors
-
0.5 kávéskanál szárított majoránna
-
2 db babérlevél
-
ízlés szerint sóízlés szerint
-
1 dl sűrű főzőtejszín
Elkészítés
Rozmaringos burgonyakrémleves
Ebédre? Szerintünk isteni finom! Mi szoktunk bele szórni egy kis parmezánt is. És persze a apának a sült bacon sem maradhat el.
Könnyű elkészíteni, hamar meg van és nagyon finom.
Még több krémleves receptet találsz itt.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A vöröshagymát és a fokhagymát szeleteld fel és 2 evőkanál olívaolajon párold üvegesre. A burgonyát is hámozd meg, mosd meg és szeleteld fel kis kockákra, mehet a hagymára. |
2
Kész
|
Öntsd fel a vízzel, majd szórd meg a zöld fűszerekkel. Fedő alatt főzd addig, amíg a burgonya meg nem puhul. Nem kell neki sok idő! |
3
Kész
|
Ezután keverd bele a tejszínt, hagyj rotyogjon még egyet kettőt. Aztán halászd ki a két babérlevelet és egy botmixer segítségével turmixold össze a levest. |
4
Kész
|
Ha a baba még nem ismeri a főzőtejszínt, még mielőtt bele kevernéd a levesbe, szedj ki neki egy-két szedőkanállal és keverj hozzá 1-2 evőkanál natúr joghurtot és turmixold össze. (Ne feledd neki kiszedni a másnapi adagot sem.) |
5
Kész
|
Végül magatoknak ízlés szerint szórd meg sóval és borssal. Ne felejtsd el apának a bacont kisütni. És még mielőtt neki láttok az evésének, szórjatok bele parmezánt is. |