Hozzávalók
-
1 konzerv lencse
-
2 nagy marék bébispenót
-
1 db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 kávéskanál só
-
0.5 kávéskanál bors
-
0.5 kávéskanál őrölt szerecsendió
-
200 ml sűrű főzőtejszín
-
1 dl víz
-
300 g csirkemell filé
-
250 g fussili tészta
-
parmezán
Elkészítés
Spenótos-lencsekrémes fussili tészta, sült csirkemell csíkokkal. Nagyobb gyerkőcöknek tuti kis ebéd vagy vacsora lehet belőle.
Ez egy remek módja annak, hogy a spenót a gyerek pocakjában landoljon. Nálunk bevált módszer. Amúgy meg nagyon jól áll a lencsének a spenót! Egy esélyt mindenképp adj neki!
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A vöröshagymát szeleteld fel, a fokhagymát zúzd össze és kevés olívaolajon párold puhára. Dobd rá a spenótot és várd meg még összeesik. Öntsd rá a lencsét, fűszerezd meg és locsold meg az 1 dl vízzel. |
2
Kész
|
Főzd 15 percig majd öntsd fel a főzőtejszínnel. Egyet kettőt rottyant és már kész is van. A felét szedd ki és turmixold össze majd öntsd vissza a lábasba. |
3
Kész
|
A tésztát a csomagoláson feltüntetett utasítás szerint főzd készre. |
4
Kész
|
A csirkemell szeleteket ízlés szerint szórd meg sóval és borssal. Majd egy forró száraz serpenyőben pirítsd mind a két oldalukat 2-3 percig. Tedd egy hőálló edénybe és mehetnek a sütőbe. 200 fokon 20-25 percig süsd őket. Az elkészült csirkemell filéket szeleteld csíkokra. |
5
Kész
|
A tésztát szedd egy tálba. Rakj rá csirkemell csíkokat, szórd meg parmezánnal. |
6
Kész
|
És nálam nem maradhat el mellé egy citromos zöld saláta sem. A salátát felszeletelem és egy fél citrom levét ráfacsarom. |