Hozzávalók
-
2 db érett banán
-
1 db alma
-
100 g apró szemű zabpehely
-
30 g natúr kukoricapehely
-
mézízlés szerint
-
2 teáskanál puffasztott amaránt magelhagyható
Elkészítés
Almás-banános müzliszelet
A kedvenc müzliszeletünk.
#babamamaegyütteszik
Egy szelet tízóraira vagy uzsira, szuper választás. Általában akkor szoktam elkészíteni, amikor a maradék banánokat – amiket már biztosan senki nem fog megenni – szeretném felhasználni. A legjobb, hogy légmentesen zárható dobozban, hűtőben tárolva akár 3 napig is eláll. Azért szoktam a hűtőbe rakni, mert így nem szárad ki olyan hamar. Pofonegyszerű elkészíteni, villámgyorsan megvan és ez egy alap recept, amit ér variálni!
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A sütőt melegítsd elő 200 fokra. |
2
Kész
|
A két banánt rakd egy nagy tálba és egy villa segítségével nyomkod össze. Az almát nagy lyukú reszelőn reszeld hozzá a banánhoz. Keverd bele a zabpelyhet, amaránt magot és az aprított kukoricapelyhet is. A kukoricapelyhet egy vastagabb zacskóba szoktam bele rakni és egy húsklopfoló segítségével összezúzom. Ízlés szerint ízesítsd mézzel. |
3
Kész
|
Alaposan keverd össze a masszádat és kanalazd bele egy sütőedénybe (nekem 30x17-es sütőformám van) vagy egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre formázz belőle egy kb. 1,5 cm magas téglalapot és már mehet is a sütőbe. |
4
Kész
|
Süsd kb. 15 percig. Hagyd kihűlni majd egy éles késsel tetszés szerint szeleteld fel. |
5
Kész
|
Tipp: Dobd fel diófélékkel vagy magvakkal! (Amennyiben már a gyerek ismeri és eheti őket.) |