Hozzávalók
-
2 közepes méretű édesburgonya
-
30 db olívabogyó
-
4 nagy marék madársaláta
-
2 nagy marék bébispenót
-
olívaolaj
-
ízlés szerint natúr görög joghurt
-
ízlés szerint só
-
Pulyka elkészítése:
-
450 g pulykamell
-
egy kis csokor aprított petrezselyem
-
ízlés szerint római kömény
-
ízlés szerint só
-
ízlés szerint bors
-
2-3 evőkanál olívaolaj
Elkészítés
Édesburgonya saláta pulykamell csíkokkal
Anyának, babának és apának is ez volt az ebédje.
Mint ahogy a képen is látszik, szerettem volna szemléltetni, hogy egyetlen egy étel elkészítésével csináltam puha párolt édesburgonya falatokat és édesburgonya pürét is.
Sőt, ha már a püréknél tartunk, ez a saláta számos kombinált pürét rejt magában: édesburgonya-spenót; édesburgonya-spenót -pulykahús, édesburgonya-pulykahús s ezeket még joghurttal is kombinálhatod.
Szóval bármelyik elvet is követitek, elkészítheted úgy is a család ebédjét, hogy közben a baba kóstolására szánt puha falatokat vagy pürét is meg tudod csinálni.
A saláta vacsoraként is megállja a helyét, finom és laktató. Kóstoljátok meg ti is.
Hasonló recepteket itt találsz.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak #családimenü
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
Saláta elkészítése: Az édesburgonyát tisztísd meg, a baba adagját a neki megfelelően módon szeleteld fel és párold puhára. (Ha pürét készítesz és mással is kombinálni szeretnéd például spenóttal vagy husival, most együtt meg is párolhatod őket.) |
2
Kész
|
A pulykamellfilét csíkozd fel. Tedd egy hőálló edénybe. Önts rá 2-3 evőkanál olívaolajat. Szórd meg sóval, borssal és római köménnyel. Adj hozzá friss aprított petrezselymet, alaposan forgasd össze. Egy pohár aljával nyomogasd le, tömörítsd össze a húst. Így végül, olyan lesz, mintha gyros húst sütöttél volna. |
3
Kész
|
Közben a madársaláta leveleket és a bébispenótot készítsd ki. Az olívabogyót vágd ketté. Miután a hús is meg az édesburgonya is megsült, mindent keverj össze egy nagy tálban. Tálaláskor csepegtessetek rá natúr joghurtot. |