0 0
Édesburgonya saláta pulykamell csíkokkal

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

Ennyien eszünk:
2 közepes méretű édesburgonya
30 db olívabogyó
4 nagy marék madársaláta
2 nagy marék bébispenót
olívaolaj
ízlés szerint natúr görög joghurt
ízlés szerint
Pulyka elkészítése:
450 g pulykamell
egy kis csokor aprított petrezselyem
ízlés szerint római kömény
ízlés szerint
ízlés szerint bors
2-3 evőkanál olívaolaj

Édesburgonya saláta pulykamell csíkokkal

  • 2 főre
  • Könnyű

Hozzávalók

  • Pulyka elkészítése:

Elkészítés

Megosztás

Édesburgonya saláta pulykamell csíkokkal
Anyának, babának és apának is ez volt az ebédje.

Mint ahogy a képen is látszik, szerettem volna szemléltetni, hogy egyetlen egy étel elkészítésével csináltam puha párolt édesburgonya falatokat és édesburgonya pürét is.
Sőt, ha már a püréknél tartunk, ez a saláta számos kombinált pürét rejt magában: édesburgonya-spenót; édesburgonya-spenót -pulykahús, édesburgonya-pulykahús s ezeket még joghurttal is kombinálhatod.

Szóval bármelyik elvet is követitek, elkészítheted úgy is a család ebédjét, hogy közben a baba kóstolására szánt puha falatokat vagy pürét is meg tudod csinálni.

A saláta vacsoraként is megállja a helyét, finom és laktató. Kóstoljátok meg ti is.

Hasonló recepteket itt találsz.

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak #családimenü

Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.

Lépések

1
Kész

Saláta elkészítése: Az édesburgonyát tisztísd meg, a baba adagját a neki megfelelően módon szeleteld fel és párold puhára. (Ha pürét készítesz és mással is kombinálni szeretnéd például spenóttal vagy husival, most együtt meg is párolhatod őket.)
A maradék burgonyát kockázd fel. Lehetőség szerint kis kockákat készíts, s ügyelj rá, hogy nagyjából egyforma méretűek legyenek. Spricceld meg olívaolajjal. Ha szeretnél szórj rá sót és borsot, majd tedd a 180 °C fokos sütőbe sülni. 30 perc múlva ki is veheted (ha valóban kisebb meretű kockákra vágtad).

2
Kész

A pulykamellfilét csíkozd fel. Tedd egy hőálló edénybe. Önts rá 2-3 evőkanál olívaolajat. Szórd meg sóval, borssal és római köménnyel. Adj hozzá friss aprított petrezselymet, alaposan forgasd össze. Egy pohár aljával nyomogasd le, tömörítsd össze a húst. Így végül, olyan lesz, mintha gyros húst sütöttél volna.
180 °C fokon süsd 30-35 percet.

3
Kész

Közben a madársaláta leveleket és a bébispenótot készítsd ki. Az olívabogyót vágd ketté. Miután a hús is meg az édesburgonya is megsült, mindent keverj össze egy nagy tálban. Tálaláskor csepegtessetek rá natúr joghurtot.

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

előző
Spenótos kuszkusz
következő
Epres-almás kuszkusz
előző
Spenótos kuszkusz
következő
Epres-almás kuszkusz