0 0
Spenótos kuszkusz

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

Ennyien eszünk:
5 adag fagyasztott spenót
1 csésze kuszkusz
2 csésze alaplé vagy víz
1 -2 db zúzott fokhagyma
250 g ricotta
RICOTTA HELYETT KÉESZTHETED TEJSZÍNNEL IS
kis csokor petrezselyem
3 evőkanál reszelt parmezán

Spenótos kuszkusz

sült virslivel

  • 4 főre
  • Könnyű

Hozzávalók

  • RICOTTA HELYETT KÉESZTHETED TEJSZÍNNEL IS

Elkészítés

Megosztás

Spenótos kuszkusz sült virslivel

De ehetitek főtt tojással vagy halrudacskákkal is. Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető étel. Marcell nem rajong az ovis menzáért, így amikor haza ér általában az az első kérdése, hogy mi lesz a vacsora. Így, a napokban ez volt az egyik vacsoránk. Villámgyorsan össze el tudtam neki készíteni.
Nagyon szeretem a kuszkuszt mert igazán sokoldalú, finom és egészséges alapanyag.

Kóstoljátok meg ti is.

Hasonló recepteket itt találsz.

Hasonló recepteket itt találsz.

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak

Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.

Lépések

1
Kész

MEGJEGYZÉS A RECEPTHEZ:

- Fagyasztott spenótból szoktam készíteni (mindig van itthon, arra az esetre, ha nem kapnék szép és friss spenótot a zöldségesnél). Olyat szoktam vásárolni, ami aprított és kis adagokban van lefagyasztva. Ehhez a recepthez 5 kis adagot szolktam felhasználni.
- Készítheted alaplével vagy csak vízzel. Ha csak vízzel készíted, a gondoltnál több fűszert használj, mert amint a szószt összekevered a kuszkusszal, megváltozik az íze.
- Készítheted ricottával (250 g) vagy tejszínnel (200 ml) növényi vagy sima főzőtejszínnel is működik. Én ezt jobban szeretem rizstejszínnel készíteni, de természetesen sima főzőtejszínnel is jól működik a dolog.

2
Kész

Mérce: 2,5 dl-es csésze

Vegyél elő egy légmenetsen lezárható edényt és önts bele a kuszkuszt. Az alaplevet (én ezt használtam) vagy vizedet forrald fel, majd öntsd rá a kuszkuszra. Alaposan keverd össze. Zárd rá a tetejét és tedd félre. Várd meg, hogy a kuszkusz teljesen megduzzadjon. Közben készítsd el a spenótos mártást.

3
Kész

A zúzott fokhagymát egy kis olívaolajon forgasd át. Erre dobd rá a fagyott spenót adagokat, adj hozzá egy kis vizet és várd meg, amíg fedő alatt 6-8 perc alatt felenged. Ezután öntsd rá a tejszínt. Szórd meg fűszerekkel sóval, borssal (ha használsz: egy kisebb gyerek esetében el is hagyhatod, sa majd pótolod, ha már az ő adagját kiszeted), friss petrezselyemmel. Szórd bele a három evőkanál reszelt parmezánt. Keverd össze. Várd meg, amíg rotyog egyet-kettőt.
Keverd bele a kuszkuszt és már kész is van.

4
Kész

Készíts mellé sült virslit. Előfőzöm. Ugye ez pár percet vesz igénybe.
Aztán a sütő segítségét veszem igénybe: bevagdosom, majd kap egy kis olívaolaj spriccelést és beteszem sülni. Így nem kell a serpenyő felett álldogálnom és az olajban tocsogást is elkerüljük.

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

előző
Négysajtos panini háromféleképpen
következő
Édesburgonya saláta pulykamell csíkokkal
előző
Négysajtos panini háromféleképpen
következő
Édesburgonya saláta pulykamell csíkokkal