1 0

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

Ennyien eszünk:
1 köteg spárga
1 db közepes meretű krumpli
1 nagy sárgarépa
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
8 dl alaplé
1.5 kávéskanál szárított kakukkfű
1 kávéskanál szárított bazsalikom
ízlés szerint
ízlés szerint bors
125 g tejföl kis dobozos fele
1 üveg aszalt paradicsom olajban áztatott
olívaolaj
Spárgakrémleves

Spárgakrémleves

  • 30
  • 4 főre
  • Könnyű

Hozzávalók

Elkészítés

Megosztás

Spárgakrémleves, ahogy mi szeretjük.

Spárga szezon idején gyakran készítem. Egyrészt azért mert nagyon szeretjük, másrészt pedig azért is, mert Marcell ebben az egy formában eszi meg a spárgát.

Felnőttek figyelmébe ajánlom az aszalt paradicsomot. Kruton helyett próbáljátok ki. Nagyon finom!

Megjegyzés a recepthez: 

  • alaplé helyett nyugodtan használhatsz vizet is. Ez esetben kicsit használj több zöldfűszert
  • tejföl helyett pedig elkészítheted főzőtejszínnel is. Ez esetben 180-200 ml főzőtejszínt használj.

Ha szükséged lenne egy alaplé receptre katt ide.

Még több krémleves receptet itt találsz.

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak

Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.

Lépések

1
Kész

A vöröshagymát és a fokhagymát szeleteld fel, majd két evőkanál olívaolajon párold üvegesre. A spárgák szárainak alját vágd vissza (érezhető, hogy meddig tart az ún. fás rész. Gyakorlatilag, ahol elroppan.) Szeleteld fel és dobd rá a hagymára.

2
Kész

Öntsd fel az alaplével vagy vízzel, szeleteld bele a krumplit és a sárgarépát. Szórd meg a zöldfűszerekkel és fedő alatt főzd puhára a zöldségeket. (Nem kell neki sok idő.)

3
Kész

Miután megfőttek a zöldségek, a levéből vegyél ki egy keveset és keverd össze a tejföllel. Amikor már jó alaposan összekeverted, öntsd a levesbe.
Ha a baba még nem ismeri a tejfölt, akkor még mielőtt belekevernéd a levesbe, egy-két szedőkanállal szedj ki neki belőle, turmixold simára és adj hozzá 1-2 evőkanál natúr görög joghurtot. (Ne feledd neki kiszedni a másnapi adagot sem.)

Ezután egy kézi botmixer segítségével turmixold össze a levest. Hagyd, hogy felrotyogjon, magatoknak ízlés szerint szórd meg sóval és borssal.

Ha esetleg túl sűrűnek találod, önts még bele egy kis vizet.

4
Kész

Az aszalt paradicsomokat csepegtesd le, aprítsd fel. Ezután egy száraz serpenyőben pirítsd meg őket. Nem kell hozzá olajat önteni mert a paradicsomból még kicsöpögő olaj bőven elég lesz.

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

Gyümölcstea
előző
Házi jeges tea
Sajtos kukoricás tócsni
következő
Sajtos-Kukoricafasírt
Gyümölcstea
előző
Házi jeges tea
Sajtos kukoricás tócsni
következő
Sajtos-Kukoricafasírt