Hozzávalók
-
1 köteg spárga
-
1 db közepes meretű krumpli
-
1 nagy sárgarépa
-
1 db vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
8 dl alaplé
-
1.5 kávéskanál szárított kakukkfű
-
1 kávéskanál szárított bazsalikom
-
ízlés szerint só
-
ízlés szerint bors
-
125 g tejfölkis dobozos fele
-
1 üveg aszalt paradicsomolajban áztatott
-
olívaolaj
Elkészítés
Spárgakrémleves, ahogy mi szeretjük.
Spárga szezon idején gyakran készítem. Egyrészt azért mert nagyon szeretjük, másrészt pedig azért is, mert Marcell ebben az egy formában eszi meg a spárgát.
Felnőttek figyelmébe ajánlom az aszalt paradicsomot. Kruton helyett próbáljátok ki. Nagyon finom!
Megjegyzés a recepthez:
- alaplé helyett nyugodtan használhatsz vizet is. Ez esetben kicsit használj több zöldfűszert
- tejföl helyett pedig elkészítheted főzőtejszínnel is. Ez esetben 180-200 ml főzőtejszínt használj.
Ha szükséged lenne egy alaplé receptre katt ide.
Még több krémleves receptet itt találsz.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A vöröshagymát és a fokhagymát szeleteld fel, majd két evőkanál olívaolajon párold üvegesre. A spárgák szárainak alját vágd vissza (érezhető, hogy meddig tart az ún. fás rész. Gyakorlatilag, ahol elroppan.) Szeleteld fel és dobd rá a hagymára. |
2
Kész
|
Öntsd fel az alaplével vagy vízzel, szeleteld bele a krumplit és a sárgarépát. Szórd meg a zöldfűszerekkel és fedő alatt főzd puhára a zöldségeket. (Nem kell neki sok idő.) |
3
Kész
|
Miután megfőttek a zöldségek, a levéből vegyél ki egy keveset és keverd össze a tejföllel. Amikor már jó alaposan összekeverted, öntsd a levesbe. Ezután egy kézi botmixer segítségével turmixold össze a levest. Hagyd, hogy felrotyogjon, magatoknak ízlés szerint szórd meg sóval és borssal. Ha esetleg túl sűrűnek találod, önts még bele egy kis vizet. |
4
Kész
|
Az aszalt paradicsomokat csepegtesd le, aprítsd fel. Ezután egy száraz serpenyőben pirítsd meg őket. Nem kell hozzá olajat önteni mert a paradicsomból még kicsöpögő olaj bőven elég lesz. |