0 0
Almás-rozsos korong

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

Ennyien eszünk:
két alma (kb. 350 g) alma
150 g teljes kiőrlésű rozsliszt
100 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
200 g búzafinomliszt
80 g vaj
1 csomag sütőpor
1 káváskanál (el is hagyható)
200 ml tej
ízlés szerint reszelt parmezán

Almás-rozsos korong

kirándulni mentünk

  • 15
  • 18 főre
  • Könnyű

Hozzávalók

Elkészítés

Megosztás

Almás-rozsos korongok
KIRÁNDULNI MENTÜNK

Amikor csak tehetjük, hétvégén kirándulunk. Imádunk túrázni, hegyet mászni , felfedezni. Még tavaly megígértem nektek (tudom, villámgyors vagyok…), hogy nem csak arról fogok beszámolni, hogy hol kirándultunk, hanem arról is, hogy milyen elemózsia kerül a hátizsákunkba.
Igaz, most nem mentünk messzire: a községben, ahol élünk van egy kilátó, ahova több szép erdei út is vezet. Persze közel van, de nálunk azért így is nagy az esély rá, hogy megéhezünk. Üres hátizsákkal soha nem indulunk el.
Erre a kirándulásunkra almás-rozsos korongokat csomagoltam. Ami szendvicsként (ne tévesszen meg az alma, egyáltalán nem édes) és magában is finom. Ráadásul nagyon egyszerű elkészíteni a tésztáját. A gyerekek is segíthetnek az elkészítésében.
Persze ne csak kirándulásra készítsétek el. Reggel, frissen készítve nehéz kívárni, hogy kihűljön.

Hasonló recepteket itt találsz.

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak

Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
(Visited 820 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

Melegítsd elő a sütőt 220 fokra. Egy sütőlemezt bélelj ki sütőpapírral, majd vajazd ki.
Az almákat egy nagy lyukú reszelő segítségével reszeld el. Hagyd egy kicsit állni, majd alaposan csavard ki a levét.

2
Kész

A liszteket, a sütőport és a sót öntsd egy nagy tálba. Morzsold bele a hideg vajat.

3
Kész

Ezután keverd hozzá az almát, majd dolgozd bele a tejet (növényi tejet is hazsnálhatsz zab tejet javaslom, csak arra figyelj, hogy ne legyen cukrozott). Gyúrd egy tömbbé, majd lisztezett felületen nyújtsd ki kb. 3cm-es vastagságúra. Pogácsa szaggatóval szaggasd ki. Addig ismételd, amíg el nem fogy a tészta.
Vagy kockázd fel, esetleg csíkozd fel, mintha sajtos rúdakat sütnél.

4
Kész

A tetejét kend meg tejjel aztán szórd meg reszelt parmezánnal vagy bármilyen másik sajtfélével.
Kb. 12-15 percre van szüksége ahhoz, hogy szép aranybarnára süljön. Persze, azért majd végezz egy tűpróbát.

5
Kész

Készíthettek belőle mini szendvicseket az útra, de magában is nagyon finom.

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

előző
Sárgarépás-tonhalas kuszkusz
következő
Étcsokoládéba mártott banán és narancs
előző
Sárgarépás-tonhalas kuszkusz
következő
Étcsokoládéba mártott banán és narancs