Hozzávalók
-
két alma (kb. 350 g) alma
-
150 g teljes kiőrlésű rozsliszt
-
100 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
-
200 g búzafinomliszt
-
80 g vaj
-
1 csomag sütőpor
-
1 káváskanál (el is hagyható) só
-
200 ml tej
-
ízlés szerint reszelt parmezán
Elkészítés
Almás-rozsos korongok
KIRÁNDULNI MENTÜNK
Amikor csak tehetjük, hétvégén kirándulunk. Imádunk túrázni, hegyet mászni , felfedezni. Még tavaly megígértem nektek (tudom, villámgyors vagyok…), hogy nem csak arról fogok beszámolni, hogy hol kirándultunk, hanem arról is, hogy milyen elemózsia kerül a hátizsákunkba.
Igaz, most nem mentünk messzire: a községben, ahol élünk van egy kilátó, ahova több szép erdei út is vezet. Persze közel van, de nálunk azért így is nagy az esély rá, hogy megéhezünk. Üres hátizsákkal soha nem indulunk el.
Erre a kirándulásunkra almás-rozsos korongokat csomagoltam. Ami szendvicsként (ne tévesszen meg az alma, egyáltalán nem édes) és magában is finom. Ráadásul nagyon egyszerű elkészíteni a tésztáját. A gyerekek is segíthetnek az elkészítésében.
Persze ne csak kirándulásra készítsétek el. Reggel, frissen készítve nehéz kívárni, hogy kihűljön.
Hasonló recepteket itt találsz.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
Melegítsd elő a sütőt 220 fokra. Egy sütőlemezt bélelj ki sütőpapírral, majd vajazd ki. |
2
Kész
|
A liszteket, a sütőport és a sót öntsd egy nagy tálba. Morzsold bele a hideg vajat. |
3
Kész
|
Ezután keverd hozzá az almát, majd dolgozd bele a tejet (növényi tejet is hazsnálhatsz zab tejet javaslom, csak arra figyelj, hogy ne legyen cukrozott). Gyúrd egy tömbbé, majd lisztezett felületen nyújtsd ki kb. 3cm-es vastagságúra. Pogácsa szaggatóval szaggasd ki. Addig ismételd, amíg el nem fogy a tészta. |
4
Kész
|
A tetejét kend meg tejjel aztán szórd meg reszelt parmezánnal vagy bármilyen másik sajtfélével. |
5
Kész
|
Készíthettek belőle mini szendvicseket az útra, de magában is nagyon finom. |