Hozzávalók
-
400 g burgonya
-
6 db tojás
-
1 nagy evőkanál natúr görög joghurt
-
50 g reszelt parmezán
-
15 db bazsalikom levél
-
egy kisebb csokor metélőhagyma
-
ízlés szerint só
-
ízlés szerint bors
-
1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés
Spanyol omlett – Tortilla
Szeretnéd valamivel feldobni a megszokott reggeleket?
Egyetek spanyol omlettet. És titokban megsúgom, hogy egy zsúfolt pörgős napon ebből az egyszerű de még is nagyszerű ételből egy gyors és laktató ebéd is lehet.
Zöldségekkel – paradicsom, paprika, uborka – és tejföllel szoktuk enni. Finom és laktató.
Próbáljátok ki. Mutatom, hogy én hogyan készítem.
Megjegyzés a recepthez:
Ha nincs otthon metélőhagymád vagy újhagymád, használj vöröshagymát.
Illetve, ha van itthon én még szoktam bele szeletelni kaliforniai paprikát is. Igazán feldobja és így még finomabb. Próbáljátok ki!
Hasonló recepteket itt találsz.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A burgonyát tisztísd meg és vágd nagyon vékony szeletekre, hogy gyorsan puhuljon. Vagyis miután felszeletelted, párold puhára vagy egy kevés vízben főzd meg. |
2
Kész
|
Közben a tojásokat törd fel és az egy evőkanál natúr görög joghurttal keverd össze. A metélőhagymát és a bazsalikom leveleket aprítsd fel, majd azt is keverd bele a joghurtos tojásba. Ízlés szerint szórd meg sóval és borssal. Metélőhagyma helyett használhatsz újhagymát is. |
3
Kész
|
Aztán vegyél elő egy serpenyőt és önts bele 1 evőkanálnyi olívaolajat. Szépen oszlasd el benne. Ezután tedd bele a vékony szeletekre párolt burgonyát, öntsd rá a tojást és lassú tűzön kezd el sütni. Érdemes fedő alatt sütni. Ha a tojás a serpenyő pereménél már kezd megszilárdulni, az azt jelenti, hogy perceken belül meg tudod fordítani. Érdemes egy fakanállal alá nézni, és ellenőrizni, hogy aranybarnára pirult e már. |
4
Kész
|
Csúsztasd ki egy tányérra, majd borítsd vissza a tetejével lefelé a serpenyőbe. Aztán még süsd további 2-3 percig. |