0 0
Spanyol omlett

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

Ennyien eszünk:
400 g burgonya
6 db tojás
1 nagy evőkanál natúr görög joghurt
50 g reszelt parmezán
15 db bazsalikom levél
egy kisebb csokor metélőhagyma
ízlés szerint
ízlés szerint bors
1 evőkanál olívaolaj

Spanyol omlett

TORTILLA

  • 35
  • 2 főre
  • Könnyű

Hozzávalók

Elkészítés

Megosztás

Spanyol omlett – Tortilla

Szeretnéd valamivel feldobni a megszokott reggeleket?
Egyetek spanyol omlettet. És titokban megsúgom, hogy egy zsúfolt pörgős napon ebből az egyszerű de még is nagyszerű ételből egy gyors és laktató ebéd is lehet.

Zöldségekkel – paradicsom, paprika, uborka – és tejföllel szoktuk enni. Finom és laktató.

Próbáljátok ki. Mutatom, hogy én hogyan készítem.

Megjegyzés a recepthez:
Ha nincs otthon metélőhagymád vagy újhagymád, használj vöröshagymát.
Illetve, ha van itthon én még szoktam bele szeletelni kaliforniai paprikát is. Igazán feldobja és így még finomabb. Próbáljátok ki!

Hasonló recepteket itt találsz.

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak

Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
(Visited 802 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

A burgonyát tisztísd meg és vágd nagyon vékony szeletekre, hogy gyorsan puhuljon. Vagyis miután felszeletelted, párold puhára vagy egy kevés vízben főzd meg.

2
Kész

Közben a tojásokat törd fel és az egy evőkanál natúr görög joghurttal keverd össze. A metélőhagymát és a bazsalikom leveleket aprítsd fel, majd azt is keverd bele a joghurtos tojásba. Ízlés szerint szórd meg sóval és borssal.

Metélőhagyma helyett használhatsz újhagymát is.

3
Kész

Aztán vegyél elő egy serpenyőt és önts bele 1 evőkanálnyi olívaolajat. Szépen oszlasd el benne. Ezután tedd bele a vékony szeletekre párolt burgonyát, öntsd rá a tojást és lassú tűzön kezd el sütni. Érdemes fedő alatt sütni. Ha a tojás a serpenyő pereménél már kezd megszilárdulni, az azt jelenti, hogy perceken belül meg tudod fordítani. Érdemes egy fakanállal alá nézni, és ellenőrizni, hogy aranybarnára pirult e már.

4
Kész

Csúsztasd ki egy tányérra, majd borítsd vissza a tetejével lefelé a serpenyőbe. Aztán még süsd további 2-3 percig.

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

Cukkinis-Spenótos-Joghurtos Tagliatelle
előző
Cukkinis-Spenótos-Joghurtos Tagliatelle
Barackos csirkemell
következő
Mozzarellás-Barackos Csirkemell
Cukkinis-Spenótos-Joghurtos Tagliatelle
előző
Cukkinis-Spenótos-Joghurtos Tagliatelle
Barackos csirkemell
következő
Mozzarellás-Barackos Csirkemell