Hozzávalók
-
1 konzerv lencse
-
1 gerezd fokhagyma
-
6 evőkanál apró szemű zabpehely
-
6 evőkanál bármilyen liszt
-
ízlés szerint só, bors
-
ízlés szerint kurkuma
-
sok petrezselyem
Elkészítés
Lencsefasírt, sütőben sütve
Nagyon finom. Épp indultunk úszísra, amikor is Marcell kiszúrta a fasírtokat a konyhapulton és rögtön lecsapott egyre, ezután már Jankának sem kellett több, gyorsan ő is szerzett egyet.
Persze megértem, mert finom. Ez a recept ráadásul tej -és tojásmentes is.
Mi most egy paradicsomos-ricottás kruolifőzelék mellé ettük. A főzelék receptjét itt találod.
Kóstoljátok meg ti is.
Hasonló recepteke itt találsz.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak #családimenü #mutimiteszikacsalád #inspirációacsaládimenükitalálásához
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
Melegítsd elő a sütőt 180 °C- ra. Egy sütőlemezt bélelj ki sütőpapírral és vékonyan kend meg olívaolajjal. |
2
Kész
|
A lencsét öblítsd át, csepegtesd le, majd kanalazd bele egy aprítógépbe. A fokhagymát egy fokhagyma nyomó segítségével zúzd össze és add hozzá a lencséhez. Ezután öntsd rá az olívaolajat és alaposan turmixold simára. Jöhet a zabpehely és a fűszerek, majd egy újabb turmixolás. A formázáshoz én fagyis kanalat szoktam használni. De ha nincs, ez esetben használhatsz két evőkanalat is vagy egy kisebb méretű konyhai mérőkanalat. A masszát kézzel nagyon nehéz formázni. Ezért javaslom, hogy mindenképp használj hozzá valamilyen eszközt. |
3
Kész
|
Sorakoztasd fel őket a sütőlemezen. Mehetnek a sütőbe 35 percet sülni. |