Hozzávalók
-
400 g cukkini
-
2 gerezd fokhagyma
-
a sütéshez olívaolaj
-
300 g orzo tészta
-
2 evőkanál mascarpone
-
2 evőkanál reszelt parmezán
-
ízlés szerint só, bors
-
1-1,5 dl tészta főzővízéből
Elkészítés
Sült cukkinikrémes orzo tészta
Reggel ébredés után gyorsan felszeleteltem és bedobtam a sütőbe sülni a cukkinit. Még szerencse, hogy ma reggel hűvös szellő lengedezett. Amíg a cukkini megsült, addig mi megreggeliztünk. Miután megsült, megvártam, amíg kihül és ,ehet a hűtőbe. Addig mi pont elkészültünk. Irány a játszótér. Irány a könyvtár. Haza értünk. Gyorsan oda tettem a tésztát főni, kivettem a hűtőből a cukkinit és a amíg a tészta megfőtt, a szósz is elkészült.
Marcell: Anya! Holnap is ez legyen az ebéd.
Janka: Nyami! Ez nagyon finom.
Hasonló recepteket itt találsz.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak #családimenü #mutimiteszikacsalád #inspirációacsaládimenükitalálásához
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A cukkinit karikázd fel. Legyenek vékonyak a cukkini szeletek. Dobj mellé két gerezd fokhagymát. Locsold meg olívaolajjal. És mehet is a sütőbe sülni. 200 °C fokon sütöttem, addig amíg meg nem puhultak a cukkini szeletek. Nem kell neki sok idő. |
2
Kész
|
A tésztát tedd oda főni. Közben a főzővizéből majd merj ki kb. 1-1,5 dl vizet, ami majd kell a szószhoz. A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint főzd készre. |
3
Kész
|
A megsült cukkini szeleteket a fokhagymával együtt tedd egy aprítógépbe. Öntsd rá a félre tett főzővizet. Ezután kanalazz hozzá 2 evőkanál mascarponét, 2 evőkanál reszlet parmezánt, ízlés szerint szórd meg sóval és borssal. Alaposan zúzd össze, krémes állagú legyen. Öntsd nyakon vele az elkészült tésztát. Keverd össze, tálaláskor szórd meg parmezánnal. |