1 0
Sárgarépás-tonhalas kuszkusz

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

Ennyien eszünk:
1 nagy sárgarépa
1 db vöröshagyma
2 x 80 g tonhalkonzerv
3/4 csésze kuszkusz
1 és 1/4 csésze alaplé
ízlés szerint
ízlés szerint bors
ízlés szerint olívaolaj

Sárgarépás-tonhalas kuszkusz

  • 3 főre
  • Könnyű

Hozzávalók

Elkészítés

Megosztás

Sárgarépás-tonhalas kuszkusz

#villámgyorsanfinomat
Gyorsan elkészíthető finomság az egész családnak.
Rohanós vagy nyűgös napokon jól jöhet ez a recept. Könnyedén elkészítheted ebédre vagy akár vacsorára is.

És ha egy totyógós is van a családban, aki az ízekkel ismerkedik, ezzel a menüvel együtt az ő sárgarépa falatkáit vagy püréjét is elkészítheted, amit kuszkusszal kombinálhatsz.

Megjegyzés a recepthez: alaplé hiányában nyugodtan készítsd vízzel. De ha esetleg kedvet kaptál alaplé készítéshez is, akkor a receptet kered itt.

Hasonló recepteket itt találsz.

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak

Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetleg egyáltalán nem fogyaszthat.

Lépések

1
Kész

A vöröshagymát szeleteld fel és kevés olívaolajon párold üvegesre. Közben a sárgarépát egy nagy lyukú reszelő segítségével reszeld le, majd add hozzá a hagymához. Kevergesd és párold őket együtt pár percig. Aztán add hozzá az 1/4 csésze alaplevet vagy vizet és fedő alatt párold addig, amíg a répa meg nem puhul.
Közben a maradék alaplevet/ vizet melegítsd fel, hogy forró legyen.

2
Kész

A megpuhult répára és vöröshagymára öntsd rá a kuszkuszt, erre pedig a forró alaplevet/vizet. Lassú tűzön főzd addig, amíg a kuszkusz magában nem szívja az összes vizet. Ne felejtsd el ízlés szerint sóval és borssal megízesíteni. Alaplé hiányában nyugodtan használj zöld fűszereket is.

3
Kész

Utolsó lépésként pedig a tonhal konzervekről csepegtesd le az olívaolajt. Vegül keverd bele a kuszkuszba.

4
Kész

Megjegyzés a a recepthez: Én rio mare tonhal konzerveket szoktam használni. Viszont a hozzátáplálás ideje alatt Marcellnak a tonhalat natúr fagyasztott tonhallal vezettem be.

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

előző
Cukkinis-krumplifőzelék
következő
Almás-rozsos korong
előző
Cukkinis-krumplifőzelék
következő
Almás-rozsos korong