Hozzávalók
-
100 g tönkölyliszt
-
40 g búzafinomliszt
-
40 g teljes kiőrlésű búzaliszt
-
2 db tojás
-
30 g kakaó
-
1 teáskanál kezeletlen narancs reszelt héja
-
1 teáskanál sütőpor
-
100 g nádcukor
-
3 evőkanál méz
-
50 ml olívaolaj
-
őrölt mandula
Elkészítés
Karácsonyi Kakaós Puffancs Keksz
Puha, omlós karácsonyi finomság. És ráadásul nagyon jól is mutat. Egyszerű elkészíteni és légmentesen tárolható dobozban három napig eláll.
Az elkészítésébe vond be a gyerekeket is. Biztosan nagyon fogják élvezni.
Hasonló recepteket itt találsz.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A sütőt melegítsd elő 190 fokra. |
2
Kész
|
Egy kézi robotgép segítségével vagy a kezeddel keverd simára a tésztát (egy ragacsos tésztát kell kapnod), majd csavard frissentartó fóliába és tedd a hűtőbe pihenni (30 perc). |
3
Kész
|
Közben egy sütőlemezt béleljk ki sütőpapírral. A mandulát vagy diót szórd egy tálba. Miután letelt a 30 perc, vedd ki a hűtőből, csomagold ki a fóliából. Teáskanálnyi darabokat csípj le belőle, majd a kezed segítségével formálj belőlük golyókat. Mindegyiket forgasd bele az őrölt mandulába vagy darált dióba. |
4
Kész
|
Sorakoztasd fel a sütőlemezen. A tenyered segítségével egy kicsit lapítsd le őket, majd mehetnek a sütőbe sülni. 10-12 percre. |