Hozzávalók
-
Tarja:
-
6 szelet tarja
-
200 g mozzarella
-
ízlés szerint só
-
ízlés szerint bors
-
1-2 evőkanál olívaolaj
-
200 g mozzarella
-
ízlés szerint borsikafű
-
Zöldségek:
-
4 db nagy méretű burgonya
-
2 db közepes meretű karalábé
-
olívaolaj
-
ízlés szerint szárított kakukkfű
-
Szósz:
-
1 db alma
-
75 g natúr görög joghurt
-
ízlés szerint méz
Elkészítés
Mozzarellás Sült Tarja
Karalábéval, Burgonyával és Almás-Joghurtos szósszal
Egy egyszerű ünnepi menü azoknak, akik nem rajonganak a kacsáért vagy a halas ételekért.
Ennek a menünek a titkai a jó minőségű tarja. Ezért javaslom, hogy körültekintően vásároljatok húst, lehetőség szerint megbízható hentesnél szerezzétek be.
A receptben rejlő püré kombinációk: 1. burgonya-hús; 2. burgonya-hús-karalábé; 3. burgonya-hús-alma-natúr joghurt és/vagy karalábé
BLW falatok: burgonya, karalábé, alma, puha hús falatkák
Hasonló recepteket itt találsz.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat
Lépések
1
Kész
|
Kezdjük a hússal: Készíts elő egy serpenyőt. Locsold meg olívaolajjal és forrosítsd fel. Fektesd bele a hússzeleteket, majd mind két oldalukat süsd addig, amíg ki nem fehérednek. Tedd egy hőálló edénybe, lehetőleg olyanba, aminek teteje is van. Az edényre helyezd rá a tetejét (vagy takard le alufóliával). Helyezd a 180 °C fokra előmelegített sütőbe és süsd 30 percig. Ezután vedd ki a sütőből, mindegyik hússzeletet fordítsd át, aztán terítsd be őket mozzarella sajt szeletekkel, szórd meg borsikafűvel, majd tedd vissza a sütőbe sülni, addig, amíg a sajt szépen meg nem pirul rajta. (A gyereknek szánt adagot sajt nélkül is megsütheted.) Az elkészült hússzeleteket -miután a gyereknek szánt adagot félre tetted- szórd meg sóval és borssal. Persze, ha úgy döntesz, hogy a gyerkőcnek szánt adagot nem sütöd, hanem párolod, a só és bors szórást hamarabb is elvégezheted. Már rögtön az után, hogy a hőálló edénybe felsorkoztattad őket. |
2
Kész
|
A burgonyát és a karalábét tisztísd meg, azután kockázd fel, majd párold puhára. Érdemes külön-külön párolni őket. Egy sütőlemezt bélelj ki sütőpapírral. A megpárolt zöldségeket terítsd szét rajta (közben a gyerkőcnek szánt burgonya és/vagy karalábé adagot tedd félre - amit majd tovább kombinálhatsz hússal vagy almával és akár joghurttal is), locsold meg olívaolajjal, szórd meg kakukkfűvel és alaposan keverd össze. Aztán tedd a sütőbe legalább kb. 20 percre pirulni(ezt az időt mindig elfelejtem lemérni, ránézésre készítem.) |
3
Kész
|
Közben készítsd el a szószt. Az almát hámozd meg, távolítsd el a magházát. Kockázd fel és párold meg. Miután elkészült, várd meg, amíg kihűl. Egy botmixer segítségével zúzd össze. Keverd hozzá a natúr görög joghurtot, végül ízlés szerint édesítsd mézzel. |
4
Kész
|
Megjegyzés a recepthez: a burgonyából és karalábéból akár egy finom karalábés-burgonypürét is készíthettek a hús mellé. |