0 0
Ricottás rizottó

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

Ennyien eszünk:
1 és 1/2 csésze rizottó rizs
1200 ml alaplé
600 g brokkoli
1 db vöröshagyma
250 g ricotta
40 g reszelt parmezán
bors
olívaolaj

Ricottás rizottó

sült brokkolival

  • 4 főre
  • Könnyű

Hozzávalók

Elkészítés

Megosztás

Ricottás rizottó sült brokkolival

Mi imádjuk a rizottókat ezért gyakran és sokféleképpen készítem.  Ezt a ricottás változatot bármilyen zöldséggel elkészíthetitek.

Kóstoljátok meg ti is!

Alaplé receptet itt találsz. Vagy készítsd forró vízzel.

Hasonló recepteket itt találsz.

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak

Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetleg egyáltalán nem fogyaszthat.

 

(Visited 204 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

A brokkolit szedd rózsáira, a nagyobb darabokat vágd 2-3 felé és párold félpuhára. Ezután sorakoztasd fel egy sütőpapírral bélelt sütőlemezen. Locsold meg egy kis olívaolajjal. Ízlés szerint szórd meg zöldfűszerekkel és tedd a 200 °C fokos sütőbe 15-20 percre sülni.

2
Kész

A vöröshagymát szeleteld fel majd az olívaolajon párold üvegesre. Aztán add hozzá a rizst is. Ha egy kicsit áthevült, öntsd rá az első adag forró alaplevet vagy vizet. Lassú tűzön kezdd el főzni. Amikor a rizs magába szívta az alaplevet vagy vizet, fokozatosan, folyamatosan kevergetve, adagold hozzá a maradék alaplevet vagy vizet és közben folyamatosan kevergesd.

3
Kész

Kb. az utolsó adag alaplé előtt add hozzá a ricottát. Majd addig főzd, amíg a rizs magába nem szívta az összes folyadékot és meg nem puhult.
(Itt lehetőséged van arra, hogy a legkisebbenek félre rakj belőle, amit tovább ízesíthetsz parmezán sajttal is.)

4
Kész

Ízlés szerint szórd meg sóval és borssal (Ha forró vizet használsz, ez esetben használj zöldfűszereket is, pl kakukkfűvet vagy bazsalikomot, oregánót, petrezselymet.)

5
Kész

Végül add hozzá a parmezánt.

6
Kész

Tálaláskorforgasd bele a megsült brokkolit és szórd meg parmezán forgáccsal.

7
Kész

Megjegyzés a recepthez: én simán bele szoktam rakni 250 g ricottát, mert így lesz igazán krémes. Viszonrt, te kevesebbe is kezdheted.

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

előző
Amaránt bundában sült csirkefalatok
következő
Spenótos halpogácsa
előző
Amaránt bundában sült csirkefalatok
következő
Spenótos halpogácsa