Hozzávalók
-
1 és 1/2 csésze rizottó rizs
-
1200 ml alaplé
-
600 g brokkoli
-
1 db vöröshagyma
-
250 g ricotta
-
40 g reszelt parmezán
-
só
-
bors
-
olívaolaj
Elkészítés
Ricottás rizottó sült brokkolival
Mi imádjuk a rizottókat ezért gyakran és sokféleképpen készítem. Ezt a ricottás változatot bármilyen zöldséggel elkészíthetitek.
Kóstoljátok meg ti is!
Alaplé receptet itt találsz. Vagy készítsd forró vízzel.
Hasonló recepteket itt találsz.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetleg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A brokkolit szedd rózsáira, a nagyobb darabokat vágd 2-3 felé és párold félpuhára. Ezután sorakoztasd fel egy sütőpapírral bélelt sütőlemezen. Locsold meg egy kis olívaolajjal. Ízlés szerint szórd meg zöldfűszerekkel és tedd a 200 °C fokos sütőbe 15-20 percre sülni. |
2
Kész
|
A vöröshagymát szeleteld fel majd az olívaolajon párold üvegesre. Aztán add hozzá a rizst is. Ha egy kicsit áthevült, öntsd rá az első adag forró alaplevet vagy vizet. Lassú tűzön kezdd el főzni. Amikor a rizs magába szívta az alaplevet vagy vizet, fokozatosan, folyamatosan kevergetve, adagold hozzá a maradék alaplevet vagy vizet és közben folyamatosan kevergesd. |
3
Kész
|
Kb. az utolsó adag alaplé előtt add hozzá a ricottát. Majd addig főzd, amíg a rizs magába nem szívta az összes folyadékot és meg nem puhult. |
4
Kész
|
Ízlés szerint szórd meg sóval és borssal (Ha forró vizet használsz, ez esetben használj zöldfűszereket is, pl kakukkfűvet vagy bazsalikomot, oregánót, petrezselymet.) |
5
Kész
|
Végül add hozzá a parmezánt. |
6
Kész
|
Tálaláskorforgasd bele a megsült brokkolit és szórd meg parmezán forgáccsal. |
7
Kész
|
Megjegyzés a recepthez: én simán bele szoktam rakni 250 g ricottát, mert így lesz igazán krémes. Viszonrt, te kevesebbe is kezdheted. |