0 0
Spenótos halpogácsa

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

Ennyien eszünk:
600 g burgonya
400 g tőkehalfilé
1 db vöröshagyma
2 nagymarék bébispenót
3 púpos evőkanál bármilyen liszt
2 evőkanál reszelt parmezán
bors
olívaolaj

Spenótos halpogácsa

Hozzátáplálási kategória:
  • 4 főre
  • Könnyű

Hozzávalók

Elkészítés

Megosztás

Spenótos halpogácsa
sütőben sütve

Azzal kezdeném, hogy NYAMI!

Igaz, az elkészítése egy kicsit pepecselős de a végeredményért igazán megéri a fáradtságot.
Kóstoljűtok meg ti is!

Püré kombináció: hal-burgonya; hal-burgonya-parmezán; hal-burgonya-spenót és/vagy parmezán.

Hasonló recepteket itt találsz.

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak

Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
(Visited 735 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

Készíts elő egy sütőlemezt. Béleld ki sütőpapírral és vékonyan kend meg olívaolajjal.

2
Kész

A vöröshagymát szeleteld fel és kevés olívaolajn párold üvegesre. Dobd rá a két marék spenótot és addig kavarhasd, ímg össze nem esik. Miután elkészült tedd félre.

3
Kész

A kruplit szeleteld fel és tedd oda főni. Puha legyen, de ügyelj rá, hogy ne essen szét. Miután megfőtt, szűrd le és hagyd, hogy egy kicsit kihűljön.

4
Kész

Folytassuk a hallal: én mindig gondosan filézett tőkehalat szoktam vásárolni, de ettől függetlenül előfordulhat, hogy marad benne egy két szálka. Ezért én 5 perc alatt készre sütöm a halat. Miután kihűlt, a kezemmel kis darabokra szedem és alaposan átnézem, hogy van a benne szállka.

5
Kész

Vegyél elő egy nagy tálat, a burgonyát öntsd bele. Egy krumplinyomó segítségével törd össze. Add hozzá a spenótos vöröshagymát, a megsült halat, a parmezánt és végül a lisztet. Alaposan keverd össze.
Ha még kerülitek a sót és a borsot, itt lehetőséged van rá, hogy a gyerkőcnek szánt adagot kiszedd. Ízlés szerint szórd meg sóval és borssal.

6
Kész

A kezed segítségével formálj a masszából kisebb vagy nagyobb golyókat. Sorakoztasd fel őket a sütőlemezen. A tenyereddel lapítsd ki, majd spricceld le olívaolajjal, majd mehetnek a sütőbe.
(Jegyezd meg, hogy a gyerek só és bors mentes adagját a sütőlemez melyik részére tetted.)

7
Kész

200 °C -on először süsd 20 percig, majd fordítsd meg és süsd további 5-8 percet vagy amíg szép aranybarna nem lesz.

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

előző
Ricottás rizottó
következő
Cukkinis kocka
előző
Ricottás rizottó
következő
Cukkinis kocka