0 0
Cukkinis kocka

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

Ennyien eszünk:
200 g fehér tönkölyliszt
100 g teljes kiőrlésű búzaliszt
100 g búzafinomliszt
100 g cukkini
80 g vaj
100 g edami sajt
1 csomag sütőpor
1 kávéskanál
200 ml tej

Cukkinis kocka

#kirándulnimentünk

  • 18 főre
  • Könnyű

Hozzávalók

Elkészítés

Megosztás

Cukkinis kocka

Hétvégén nyakunkba vettük a Bakonyt. A Cuha-szurdokba látogattunk el. Már nem ismeretlen számunkra. Gyakran ellátogattunk ide. Minden évszakban gyönyörű és izgalmas élményeket rejt magában. Összesen 6 km-t sétáltunk, majd egy 8 perces vonat úttal visszatértünk a kiindulópontra. Szombaton sütöttünk egy adag cukkinis kockát, amiből másnap a kirándulásra is tudtam csomagolni. Bár nem sokat, ahogy a kép is mutatja. Előző nap az udvaron játék közben szépen elmajszoltuk.
Egyébként szendvics helyett vittük, sok más finomsággal együtt.

Probaljatok ki.

Hasonló recepteket itt találtok.

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak

Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.

 

Lépések

1
Kész

A cukkinit egy nagy lyukú reszelő segítségével reszeld le. Hagyd egy kicsit állni, majd alaposan csavard ki a levét.

2
Kész

Melegítsd elő a sütőt 220 fokra. Egy sütőlemezt bélelj ki sütőpapírral, majd vajazd ki.

3
Kész

A liszteket, a sütőport és a sót öntsd egy nagy tálba. Morzsold bele a hideg vajat.

4
Kész

Ezután keverj hozzá 100 g reszelt sajtot, a cukkinit. Végül dolgozd bele a tejet. Gyúrd egy tömbbé, majd lisztezett felületen nyújtsd ki kb. egy 2-3cm-es vastagságú téglalappá.
Ahhoz, hogy sikerüljön egy téglalapot alkotnod, érdemes a nyújtás előtt nagyjából megformálni és úgy kinyújtani.

5
Kész

Kockázd fel és helyezd az előkészített sütőlemezre. A tetejét kend meg tejjel, szórd meg sajttal és tedd a sütőbe sülni. Kb. 15 percre alatt szép aranybarnára sül. Persze, azért majd végezz egy tűpróbát.

6
Kész

MEGJEGYZÉS A RECEPTHEZ: nyugodtan készítheted csak búzafinomlisztből is. Másfajta lisztekből. Ugyanez vonatkozik a sajtra is: trappista vagy cheddar sajttal is nagyon finom.

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

előző
Spenótos halpogácsa
következő
Édesburgonyás-brokkolis bulgur
előző
Spenótos halpogácsa
következő
Édesburgonyás-brokkolis bulgur