Hozzávalók
-
120 g fehér tönkölyliszt
-
70 g zabliszt
-
2 teáskanál sütőpor
-
200 ml tej
-
2 db tojás
-
150 g kukorica
-
1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés
Kukoricás palacsinta
egy újabb #villámgyorsanfinomat recept
Azért a nyaralásunk alatt is sütöttem ezt az. ez volt az egyik finomság, amit most szeretnék veletek is megosztani.
Mi általában friss zöldségekkel és valamilyen mártogatóssal esszük, például kapros görög joghurttal vagy kapros tejföllel.
Próbáljátok ki!
Hasonló recepteket itt és itt találsz.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetleg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
Bármilyen lisztből elkészítheted. Ha esetleg nincs otthon zabliszted, egy késes aprító segítségével zabpehelyből is készíthetsz lisztet. |
2
Kész
|
A konzerv kokuricát öblítsd át és csepoegtesd le. |
3
Kész
|
A felsorolt hozzávalókat öntsd egy nagy tálba, majd egy kézi robotgép segítségével keverd simára a tésztát. |
4
Kész
|
Közben egy teflonserpenyőt melegítsd fel, vékonyan kend ki olívaolajjal. Alacsony hőfokon kell majd sütnöd a palacsintákat. |
5
Kész
|
Egy evőkanál segítségével adagold a tésztát a sütőbe. Oldalanként süsd őket kb. 3-4 percig vagy amíg szép aranybarnák nem lesznek. |
6
Kész
|
Tálald friss zöldségekkel, kapros joghurttal vagy tejföllel. |
7
Kész
|
Megjegyzés a recepthez: ha nagyon sűrűnek találod a tésztát és nehezen tudsz vele dolgozni, önts még hozzá 50 ml tejet. |