Hozzávalók
-
PIZZATÉSZTÁHOZ:
-
3 és 1/2 csésze liszt
-
1 csomag szárított élesztő
-
1 csésze meleg víz
-
1 teáskanál só
-
2 evőkanál olívaolaj
-
TEJFÖLÖS ALAP EGY TÉSZTÁHOZ:
-
1/2 kis dobozos tejföl
-
1 teáskanál mustár
-
őrölt szerecsendió
-
só
-
bors
-
1 kisebb fej karfiol
-
a pizza tetejére reszelt sajt
Elkészítés
Mini pizza
Oda vagyunk az olasz kajákért, így természetesen a pizza is állandó vendége a konyhánknak. De szeretem magam elkészíteni a pizza tésztáját. Mini pizzákat pedig azóta készítek, amióta Marcell is eszik. Könnyen elfér a kis kezében.
És sok más kis kézben is. Ha most gyorsan döntenem kellene, hogy mivel készüljek egy gyerek kerti partira, a mini pizzák biztosan szerepelnének a menün.
A receptben egy tejfölös alapú karfiolos változatot mutatok nektek. És tudom, hogy a gyerkek általában nem szeretik a karfiolt, na de ha pizzaként van tálalva? Egy próbát mindenképp megér.
Hasonló recepteket itt találsz.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A csésze meleg vízbe öntsd bele az élesztőt és várj 10 percet. Közben egy nagy tálba öntsd bele a 3 és 1/2 csésze lisztet, keverd bele a sót. A kezed segítségével fúrj bele egy mélyedést és add hozzá az olívaolajat. A 10 perc letelte után pedig add hozzá az élesztőt is. Vegyél elő egy villát és kezd el összekeverni. Először kisebb foszlányokká, majd egy nagyobb tömbé fog össze állni a tészta. |
2
Kész
|
Ezután lisztezett felületen 5-10 percig kezd el gyúrni, hogy egy szép és egyenletes tésztát kapj. Vegyél elő egy nagy tálat. Tedd bele a tésztát. Fedd le egy konyharuhával és meleg helyen pihentesd egy órát. Ez idő alatt nagyjából a kétszeresére kell dagadnia. |
3
Kész
|
Közben elkészítheted a tejfölös alapot. És megpárolhatod a karfiolt. Vegyél elő egy tálat. Kanalazd bele a tejfölt. Majd keverd össze a mustárral, végül szórd meg pár csipet szerecsendióval, sóval és borssal. A karfiolt pedig párold roppanósra. |
4
Kész
|
Ha letelt az egy óra, és a tészta a kétszeresére nőtt, oszd el két egyenlő részre. Az egyik felét nyújtsd ki (ne legyen túl vékony a tészta), aztán egy nagyobb szájú pohár segítségével szaggasd ki. Egy sütőlemezt bélelj ki sütőpapírral és sorakoztasd fel rajta a mini pizzákat. A tészta másik felét fagyaszd le vagy szintén haználd fel. |
5
Kész
|
Melegítsd elő a sütőt 220 fokra. |
6
Kész
|
A pihentetés után kend meg a szósszal és tedd rá a felszeletelt karfiolt, szórd meg bazsalikommal és reszelt sajttal. Majd süsd 15-20 percig. |