Hozzávalók
-
150 g eper
-
2 dl natúr görög joghurt
-
2 dl habtejszín
-
1/4 citrom leve
-
ízlés szerint méz
-
10-15 db bazsalikom levél
Elkészítés
Házi jégkrém
Egyszerűen elkészíthető házi finomság a családnak és akár az érkező vendégeknek is.
Eper helyett nyugodtan használhatsz más idény gyümölcsöket is. A málnás, őszibarackos változat is nagyon finom.
A bazsalikomot pedig mentával vagy citromfűvel is helyettesítheted. És a habtejszín elhagyásával is működik a recept.
Hasonló recepteket itt találsz.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
Az epret a bazsalikom levelekkel együtt zúzd össze. |
2
Kész
|
Vegyél elő egy nagy tálat és öntsd bele a natúr joghurtot, a habtejszínt és a citrom kifacsart levêt. Alaposan keverd össze, majd ízlés szerint édesítsd meg mézzel. |
3
Kész
|
Készítsd elő a jégkrém formákat. Először a bazsalikomos eper pürét, végül a joghurtos keverékedet öntsd a formákba. |
4
Kész
|
Szúrd bele a pálcikás és néhány órára tedd be a mélyhűtőbe. |