Hozzávalók
-
550 g édesburgonya
-
300 g burgonya
-
400 ml víz
-
1/2 vöröshagyma
-
ízlés szerint petrezselyem
-
ízlés szerint (ha használsz) só, bors
-
olívaolaj
-
1 evőkanál mustár
-
100-150 g natúr joghurt
Elkészítés
Joghurtos-édesburgonyafőzelék
mustárral
Nagyon örülök neki, hogy a honlapra feltöltött főzelék receptek ennyire népszerűek. Most szeretnék veletek megosztani még egyet, ez pedig egy joghurtos-édeburgonyafőzelék, amit mustárral is ízesítettem. Persze a mustár opcionális, el is hagyhatjátok ha kell. Én is csak azután adtam hozzá, miután Janka adagját kiszedtem, mert már ő is evett belőle és nagyon ízlett neki.
Hús receptjét itt találod.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A vöröshagymát szeleteld fel és kevés olívaolajon párold üvegesre. Dobd rá a feldarabolt burgonyát és édesburgonyát is, öntsd fel a vízzel, ízlés szerint ízesítsd petrezselyemmel vagy oregánóval. Fedő alatt főzd puhára. |
2
Kész
|
A levéből szedj ki egy kicsit, majd keverd össze a joghurttal. Ezután a keveréket öntsd vissza a főzelékbe. Most a burgonyából szedj ki egy vagy két szedőkanálnyit - attól függően, hogy milyen sűrűre szeretnéd készíteni - , amit egy botmixer segítségével turmixolj össze és azt is öntsd vissza a lábasba. |
3
Kész
|
Végül pedig ízlés szerint szórd meg sóval, borssal és add hozzá a mustárt is. |
4
Kész
|
A húsi receptjét a fenti linken találod, amin annyit módosítottam, hogy adtam hozzá kurkumát is. |