0 0
Zabpelyhes fasírt

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

Ennyien eszünk:
600 g darált hús
3 púpos evőkanál apró szemű zabpehely
1 db tojás
1 kis csokor petrezselyem
ízlés szerint só, bors
ízlés szerint fokhagyma granulátum

Zabpelyhes fasírt

Alaprecept

  • 4 főre
  • Könnyű

Hozzávalók

Elkészítés

Megosztás

Zabpelyhes fasírt
Alaprecept

Szeretném veletek megosztani a kedvenc zabpelyhes fasírt alapreceptemet.
Egyszerű elkészíteni, sütben is megsütheted, sőt kombinálhatod zöldségekkel és sajttal is.

Jól illik egy finom főzelékhez, sült zöldségekhez de magában is nagyon finom. Én legutóbb kuszkuszt, párolt brokkolit és zöldbabot készítettem mellé.

Jankának a finger foods „szabályainak” megfelelően is készítettem már ilyen fasírtot. Neki is nagyon ízlett.

Hasonló recepteket itt találsz.

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak

Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.

 

Lépések

1
Kész

A sütőt melegítsd elő 180 °C -ra. Egy sütőlemezt bélelj ki sütőpapírral és kend meg olívaolajjal.

2
Kész

A zabpelyhet egy késés aprító segítségével daráld le (Ha nincs aprítód, egy botmixerrel is meg tudod csinálni.). A tojást verd fel, a petrezselymet aprítsd fel.

3
Kész

A fűszerek kivételével a fasírt hozzávalóit tedd egy nagy keverőtálba. Alaposan keverd össze. Add hozzá a petrezselyem zöldet esetleg a fokhagymagranulátumot (1 éves kor felett egy kis sót és borsot is használhatsz), ismét alaposan keverd össze. Itt lehetőséged van rá, hogy a babának kiszedj belőle és henger formájú kis kézbe falatokat gyúrj neki, amit a kibélelt sütőlemezen sorakoztass fel. Majd a maradék masszádat ízlés szerint szórd meg sóval és borssal, majd formálj belőle diónyi nagyságú golyókat és azokat is helyezd el a sütőlemezen. Ezután spricceld le olívaolajjal és mehetnek a sütőbe sülni.
30 perc - félidőben átforgatva.

4
Kész

Kiegészítheted még 3-4 evőkanál reszelt sajttal is (parmezán, cheddar, trapista). Reszelt sárgarépával (100 g - levét kinyomkodva add hozzá) vagy reszelt cukkinival (100 g - levét kinyomkodva add hozzá).

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

előző
Joghurtos-édesburgonyafőzelék
következő
Tőkehalfilé
előző
Joghurtos-édesburgonyafőzelék
következő
Tőkehalfilé