0 0
Tőkehalfilé

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

Ennyien eszünk:
6 szelet tőkehalfilé
750 g édesburgonya
1/4 vöröshagyma
ízlés szerint só, bors
ízlés szerint olívaolaj
ízlés szerint citrom leve
1 nagyobb fürtös uborka
1 kis doboz fele tejföl
ízlés szerint fokhagyma granulátum

Tőkehalfilé

Hagymás tört édesburgonyával és uborkasalátával

  • 4 főre
  • Könnyű

Hozzávalók

Elkészítés

Megosztás

Tőkehalfilé hagymás tört édesburgonyával és uborkasalátával

Hétvégi ebéd kicsiknek és nagyoknak.

Végtelenül egyszerű étel, mintahogy az elkészítése is, mégis annyira finom. Egyik legkedvesebb menünk, amiből most már Jankának is készítettem. Sikere volt, nagyon ízlett neki.

Hasonló recepteket itt találsz.

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak

Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.

Lépések

1
Kész

Először a vöröshagymát aprítsd finomra, majd egy kevés olívaolajon párold üvegesre. Ha kész, tedd félre.

2
Kész

A burgonyát főzd puhára. Amikor elkészült, szürd le és egy krumplinyomó segítségével törd össze, majd keverd hozzá a megpárolt vöröshagymát (vagy még mielőtt megtennéd, vedd ki a babának szánt adagot.) Ezután ízlé szerint szórd meg sóvel és borssal.

3
Kész

A kiolvadt hal szeleteket öblítsd át, majd alaposan itasd le róla a vizet.
Én azzal kezdtem, hogy az egyik szeletből levágtam egy kisebb darabot Jankának és kevés olívaolajon mind a két oldalát megsütöttem (oldalanként kb. 4-5 perc).
A maradék halszeleteket ízlés szerint szórd meg sóval és borssal és mind a két oldalukat süsd meg ((oldalanként kb. 4-5 perc), amikor átfordítod meglocsolhatod frissen facsart citrom levével. Nagyon ízletes lesz tőle.

4
Kész

Már csak az uborkasalátát kell elkészítened: az uborkát gyaluld le. Szórd meg sóval, borssal és fokhagymagranulátummal. Hagyd egy kicsit állni, végül keverj hozzá tejfölt.

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

előző
Zabpelyhes fasírt
következő
Sárgarépás rizottó
előző
Zabpelyhes fasírt
következő
Sárgarépás rizottó