Hozzávalók
-
6 szelet tőkehalfilé
-
750 g édesburgonya
-
1/4 vöröshagyma
-
ízlés szerint só, bors
-
ízlés szerint olívaolaj
-
ízlés szerint citrom leve
-
1 nagyobb fürtös uborka
-
1 kis doboz fele tejföl
-
ízlés szerint fokhagyma granulátum
Elkészítés
Tőkehalfilé hagymás tört édesburgonyával és uborkasalátával
Hétvégi ebéd kicsiknek és nagyoknak.
Végtelenül egyszerű étel, mintahogy az elkészítése is, mégis annyira finom. Egyik legkedvesebb menünk, amiből most már Jankának is készítettem. Sikere volt, nagyon ízlett neki.
Hasonló recepteket itt találsz.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
Először a vöröshagymát aprítsd finomra, majd egy kevés olívaolajon párold üvegesre. Ha kész, tedd félre. |
2
Kész
|
A burgonyát főzd puhára. Amikor elkészült, szürd le és egy krumplinyomó segítségével törd össze, majd keverd hozzá a megpárolt vöröshagymát (vagy még mielőtt megtennéd, vedd ki a babának szánt adagot.) Ezután ízlé szerint szórd meg sóvel és borssal. |
3
Kész
|
A kiolvadt hal szeleteket öblítsd át, majd alaposan itasd le róla a vizet. |
4
Kész
|
Már csak az uborkasalátát kell elkészítened: az uborkát gyaluld le. Szórd meg sóval, borssal és fokhagymagranulátummal. Hagyd egy kicsit állni, végül keverj hozzá tejfölt. |