Hozzávalók
-
400 g cukkini
-
6 db tojás
-
50 g reszelt parmezán
-
15-20 db bazsalikom levél
-
ízlés szerint só
-
ízlés szerint bors
-
olívaolaj
Elkészítés
Cukkini omlett
Amit mi valamikor reggelire, vacsorára, de előfordult már az is, hogy ebédre fogyasztottuk.
Igazi comfort food. Kevés alapanyagot igényel és könnyű elkészíteni.
Hasonló recepteket itt találsz.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetleg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A cikkinit vágd ujjnyi vastagságú szeletekre, majd lobbogó sós vízben főzd 10 percig és szűrd le. |
2
Kész
|
Közben a tojásokat törd fel, a bazsalikom leveleket aprítsd fel, majd keverd bele a tojásba. Ízlés szerint szórd meg sóval és borssal. |
3
Kész
|
Aztán vegyél elő egy serpenyőt és önts bele 1 evőkanálnyi olívaolajat. Szépen oszlasd el benne. Ezután tedd bele a megfőtt cukkinit, öntsd rá a tojást és lassú tűzön kezd el sütni. Érdemes fedő alatt sütni. Ha a tojás a serpenyő pereménél már kezd megszilárdulni, az azt jelenti, hogy perceken belül meg tudod fordítani. Érdemes egy fakanállal alá nézni, és ellenőrizni, hogy aranybarnára pirult e már. |
4
Kész
|
Csúsztasd ki egy tányérra, majd borítsd vissza a tetejével lefelé a serpenyőbe. Aztán még süsd további 2-3 percig. |