0 0
Cukkini omlett

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

Ennyien eszünk:
400 g cukkini
6 db tojás
50 g reszelt parmezán
15-20 db bazsalikom levél
ízlés szerint
ízlés szerint bors
olívaolaj

Cukkini omlett

  • 25
  • 3 főre
  • Könnyű

Hozzávalók

Elkészítés

Megosztás

Cukkini omlett

Amit mi valamikor reggelire, vacsorára, de előfordult már az is, hogy ebédre fogyasztottuk.
Igazi comfort food. Kevés alapanyagot igényel és könnyű elkészíteni.

Hasonló recepteket itt találsz.

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak

Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetleg egyáltalán nem fogyaszthat.

Lépések

1
Kész

A cikkinit vágd ujjnyi vastagságú szeletekre, majd lobbogó sós vízben főzd 10 percig és szűrd le.

2
Kész

Közben a tojásokat törd fel, a bazsalikom leveleket aprítsd fel, majd keverd bele a tojásba. Ízlés szerint szórd meg sóval és borssal.

3
Kész

Aztán vegyél elő egy serpenyőt és önts bele 1 evőkanálnyi olívaolajat. Szépen oszlasd el benne. Ezután tedd bele a megfőtt cukkinit, öntsd rá a tojást és lassú tűzön kezd el sütni. Érdemes fedő alatt sütni. Ha a tojás a serpenyő pereménél már kezd megszilárdulni, az azt jelenti, hogy perceken belül meg tudod fordítani. Érdemes egy fakanállal alá nézni, és ellenőrizni, hogy aranybarnára pirult e már.

4
Kész

Csúsztasd ki egy tányérra, majd borítsd vissza a tetejével lefelé a serpenyőbe. Aztán még süsd további 2-3 percig.

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

előző
Parmezános bundában sült lazacfalatok
következő
Spenótos pirított gnocchi
előző
Parmezános bundában sült lazacfalatok
következő
Spenótos pirított gnocchi
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here