0 0
Parmezános bundában sült lazacfalatok

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

Ennyien eszünk:
Lazacfalatok
300 g lazacfilé
4 púpos evőkanál reszelt parmezán
2 evőkanál zsemlemorzsa
a panírozáshoz bármilyen liszt
1-2 db tojás
ízlés szerint
olívaolaj
Bulgur
1/4 csésze bulgur
1/2 csésze alaplé
140 g főtt kukorica
Mártogatós
100 g natúr görög joghurt
ízlés szerint citromlé

Parmezános bundában sült lazacfalatok

sütőben sütve

  • 2 főre
  • Könnyű

Hozzávalók

  • Lazacfalatok

  • Bulgur

  • Mártogatós

Elkészítés

Megosztás

Parmezános bundában sült lazacfalatok
Sütőben sütve

Bizony, ezek a finom falatok a sütőben készültek.
Marcell ő most kukoricás bulgurral kérte én pedig salátával ettem, és egy enyhén citromos görög jöghurtba tunkoltuk.
Persze ezt a bundát nyugodtan kipróbálhatjátok tőkehalfilén és csirkefalatokon is.

A bulgurhoz alaplé receptet itt találsz.

Hasonló recepteket itt és itt találtok.

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak

Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetleg egyáltalán nem fogyaszthat.

Lépések

1
Kész

A sütőt melegítsd elő 180 °C fokra. Egy sütőlemezt bélelj ki sütőpípírral, vékonyan kend meg olívaolajjal.

2
Kész

A lazac szeleteket töröld szárazra. Enyhén szórd meg sóval (bár ezt a lépést el is hagyhatod), majd csíkozd fel falatnyi darabokra.

3
Kész

Először forgasd bele a lisztbe, aztán a tojásba, végül pedig a parmezásos zsemlemorzsába.

4
Kész

Sorakoztasd fel őket a sütőlemezen. Spricceld le őket olívaolajjal és mehetnek az előmelegített sütőbe. 20 perc alatt szép aranybarnára sülnek. Ha nem felejted el, félidőben át is forgathatod őket.

5
Kész

Közben készítsd el a bulgurt: kétszeres mennyiségű alaplében főzd puhára. Alaplé hiányában használj vizet és fűszereket. Amikor elkészült keverd össze a főttkukoricával.

6
Kész

Egy nagyon egyszerű mártogatóst készítettem mellé: a natúr görög joghurtot összekevertem egy kis citromlével.
Magamnak pedig készítettem egy egyszerű salátát: pár darad salátalevelet és néhány szem paradicsomot felszeleteltem, szórtam rá bulgurt végül facsartam rá egy kis citromlevet.

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

előző
Szuper finom zöldségleves
következő
Cukkini omlett
előző
Szuper finom zöldségleves
következő
Cukkini omlett