Hozzávalók
-
Lazacfalatok
-
300 g lazacfilé
-
4 púpos evőkanál reszelt parmezán
-
2 evőkanál zsemlemorzsa
-
a panírozáshoz bármilyen liszt
-
1-2 db tojás
-
ízlés szerint só
-
olívaolaj
-
Bulgur
-
1/4 csésze bulgur
-
1/2 csésze alaplé
-
140 g főtt kukorica
-
Mártogatós
-
100 g natúr görög joghurt
-
ízlés szerint citromlé
Elkészítés
Parmezános bundában sült lazacfalatok
Sütőben sütve
Bizony, ezek a finom falatok a sütőben készültek.
Marcell ő most kukoricás bulgurral kérte én pedig salátával ettem, és egy enyhén citromos görög jöghurtba tunkoltuk.
Persze ezt a bundát nyugodtan kipróbálhatjátok tőkehalfilén és csirkefalatokon is.
A bulgurhoz alaplé receptet itt találsz.
Hasonló recepteket itt és itt találtok.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetleg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A sütőt melegítsd elő 180 °C fokra. Egy sütőlemezt bélelj ki sütőpípírral, vékonyan kend meg olívaolajjal. |
2
Kész
|
A lazac szeleteket töröld szárazra. Enyhén szórd meg sóval (bár ezt a lépést el is hagyhatod), majd csíkozd fel falatnyi darabokra. |
3
Kész
|
Először forgasd bele a lisztbe, aztán a tojásba, végül pedig a parmezásos zsemlemorzsába. |
4
Kész
|
Sorakoztasd fel őket a sütőlemezen. Spricceld le őket olívaolajjal és mehetnek az előmelegített sütőbe. 20 perc alatt szép aranybarnára sülnek. Ha nem felejted el, félidőben át is forgathatod őket. |
5
Kész
|
Közben készítsd el a bulgurt: kétszeres mennyiségű alaplében főzd puhára. Alaplé hiányában használj vizet és fűszereket. Amikor elkészült keverd össze a főttkukoricával. |
6
Kész
|
Egy nagyon egyszerű mártogatóst készítettem mellé: a natúr görög joghurtot összekevertem egy kis citromlével. |