0 0
Padlizsánkrémes tagliatelle

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

Ennyien eszünk:
1 nagy darab padlizsán
1 gerezd fokhagyma
2-3 evőkanál natúr görög joghurt
3 evőkanál reszelt parmezán
ízlés szerint
ízlés szerint bors
250 g tagliatelle tészta
2 nagy marék bébispenót
olívaolaj

Padlizsánkrémes tagliatelle

spenóttal

  • 3 főre
  • Könnyű

Hozzávalók

Elkészítés

Megosztás

Padlizsánkrémes tagliatelle
spenóttal

Idén nagyon szép a padlizsán termésünk is. A padlizsánkrém a kedvenceink közé tartozik, amit már egy ideje tésztával és spenóttal is szoktam kombinálni. A padlizsánkrém nem hagyományos módon készül, de így is nagyon finom.
Kóstoljátok meg ti is!

Hasonló recepteket itt találsz.

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak

Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetleg egyáltalán nem fogyaszthat.

(Visited 730 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

A sütőt melegítsd elő 180 °C-ra. A padlizsánt vágd ketté, a húsát vagdosd be, és a húsával lefelé helyezd a sütőpapírral kibélelt és vajjal megkent sütőlemezre. Süsd kb. 45 percig. Ezt a műveletet előző este is elvégezheted.

2
Kész

Közben a spenót leveleket kevés olívaolajon fonnyaszd meg. A tésztát a csomagoláson ellátott utasítás szerint főzd készre, majd miután elkészült, szűrd le.

3
Kész

A megsült padlizsán húsát vájd ki, és tedd egy nagy keverőtálba. Add hozzá a joghurtot, a zúzott fokhagymát és a reszelt parmezánt. Egy kézi robotgép segítségével turmixold össze.
(A spenót leveleket is bele turmixolhatod.)

4
Kész

Keverd össze a tésztával és a spenót levelekkel. Tálaláskor szórd meg parmezánnal.

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

előző
Rakott cukkini
következő
Almás bulgurrizottó
előző
Rakott cukkini
következő
Almás bulgurrizottó