Hozzávalók
-
1 nagy darab padlizsán
-
1 gerezd fokhagyma
-
2-3 evőkanál natúr görög joghurt
-
3 evőkanál reszelt parmezán
-
ízlés szerint só
-
ízlés szerint bors
-
250 g tagliatelle tészta
-
2 nagy marék bébispenót
-
olívaolaj
Elkészítés
Padlizsánkrémes tagliatelle
spenóttal
Idén nagyon szép a padlizsán termésünk is. A padlizsánkrém a kedvenceink közé tartozik, amit már egy ideje tésztával és spenóttal is szoktam kombinálni. A padlizsánkrém nem hagyományos módon készül, de így is nagyon finom.
Kóstoljátok meg ti is!
Hasonló recepteket itt találsz.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetleg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A sütőt melegítsd elő 180 °C-ra. A padlizsánt vágd ketté, a húsát vagdosd be, és a húsával lefelé helyezd a sütőpapírral kibélelt és vajjal megkent sütőlemezre. Süsd kb. 45 percig. Ezt a műveletet előző este is elvégezheted. |
2
Kész
|
Közben a spenót leveleket kevés olívaolajon fonnyaszd meg. A tésztát a csomagoláson ellátott utasítás szerint főzd készre, majd miután elkészült, szűrd le. |
3
Kész
|
A megsült padlizsán húsát vájd ki, és tedd egy nagy keverőtálba. Add hozzá a joghurtot, a zúzott fokhagymát és a reszelt parmezánt. Egy kézi robotgép segítségével turmixold össze. |
4
Kész
|
Keverd össze a tésztával és a spenót levelekkel. Tálaláskor szórd meg parmezánnal. |