Hozzávalók
-
Falafel
-
300 g csicseriborsófőtt
-
1 tojás
-
1 gerezd fokhagyma
-
2 evőkanál csicseriborsó liszt/ bármilyen liszt
-
1 teáskanál sütőpor
-
2 evőkanál olívaolaj
-
egy csokor petrezselyem/ 1 és 1/2 kávéskanál szárított petrezselyem
-
4 csipet őrölt fűszerkömény
-
1 evőkanál víz
-
Lepénykenyér
-
75 g teljes kiőrlésű búzaliszt
-
75 g búza finomliszt
-
150 g natúr görög joghurt
-
1 kávéskanál szárított élesztő
-
1 kávéskanál sütőpor
-
1 kávéskanál só
-
2 kávéskanál olívaolaj
-
1 csipet cukor
-
Saláta öntet
-
150 g natúr görög joghurt
-
kaporízlés szerint
-
Saláta
-
salátalevél
-
koktélparadicsom
-
uborka
Elkészítés
Házi falafel
Puha, omlós és még bajlódni sem kell vele mert a sütőben szép aranybarnára sülnek. Pita helyett egy gyors lepénykenyeret szoktam készíteni hozzá. Friss zöldségekkel, salátával és egy kapros-joghurtos öntettel szuper kis ebédet dobhatsz össze. Mert az elkészítése is kevesebb időt vesz igénybe, mint gondolnád!
Marcell kifejezetten élvezi, hogy a golyókat meg tudja fogni a kis kezébe és kényelmesen tudja a joghurtba tunkolni. Igaz, mire végzünk az ebéddel még a haja is joghurtos szokott lenni, de így akár egyszerre két-három golyó is elfogy .
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. |
2
Kész
|
A csicseriborsót, olívaolajat és vizet rakd egy aprítóba. Zúzd össze (nem baj ha egy picit darabos lesz). Öntsd egy keverő tálba és keverd hozzá az enyhén felvert tojást, a zúzott fokhagymát és a többi hozzávalót is. |
3
Kész
|
Egy sütőlemezt bélelj ki sütőpapírral és kend meg olívaolajjal. |
4
Kész
|
Nedves vagy olajos kézzel formázz diónyi nagyságú golyókat. Sorakoztasd fel őket a sütőlemezen , spriccelj a golyókra még egy kis olívaolajat és már mehetnek is a sütőbe. 30-35 perc alatt szép aranybarnára sülnek. Félidőben forgasd át őket. |
5
Kész
|
Amíg a fasírtok sülnek készítsd el a lepénykenyeret. Először keverd össze a száraz hozzávalókat. Majd keverd hozzá a joghurtot és az olívaolajat is. |
6
Kész
|
Gyúrd össze a tésztát. Ha nagyon ragacsosnak találod keverj még hozzá egy evőkanál lisztet. Oszd el négy felé. Formázz belőlük gömböket. Közben melegíts fel egy nagyobb teflonserpenyőt. |
7
Kész
|
Lisztetett felületen nyújtsd ki egészen vékonyra a tésztagömböket. Nagy lángon egyesével süsd ki a tésztalapokat. Amikor már el kezd felhólyagododni a tészta fordítsd meg és a másik oldalát is süsd kb. egy percig. |
8
Kész
|
A saláta hozzávalóit szeleteld fel. Az öntet hozzávalóit keverd össze. |
9
Kész
|
A csicseriborsó konzervből én általában egy nagyot szoktam venni és a maradék csicseriborsót a sütőben megpirítom. Szuper nasi. És nem is bonyolult az elkészítése. |