Hozzávalók
-
2 konzerv vörös bab
-
1 gerezd vöröshagyma
-
2 répa
-
1 kis dobozos tejföl
-
2 kávéskanál só
-
1.5 kávéskanál szárított kakukkfű
-
0.5 kávéskanál bors
-
2 teáskanál só mentes ételízesítő
-
1 liter víz
-
2 evőkanál olívaolaj
-
pár csepp citromlé
Elkészítés
Kakukkfüves babkrémleves
Nálunk a bab, leves formájában fogy a legjobban. Ebből a levesből a család legkisebb tagja is simán benyom két-három szedőkanállal. A pattogatott kukorica pedig még inkább fokozza az ízélményt.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A vöröshagymát és fokhagymát szeleteld fel és párold üvegesre. Dobd rá a felszeletelt répát. Pár percig piruljanak együtt. |
2
Kész
|
Borítsd rá a babot, öntsd fel a vízzel és fűszerezd meg. Fedő alatt főzd addig, amíg a répa meg nem puhul. |
3
Kész
|
A leves levéből egy szedőkanálnyit szedj ki egy tálba, öntsd hozzá a tejfölt és keverd simára. Ezután öntsd vissza a levesbe. Főzd még pár percig és már kész is van. |
4
Kész
|
Utolsó lépésként pedig egy kézi botmixer segítségével turmixold össze a levest. |