0 0
Pesztós csirke

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

Ennyien eszünk:
Pesztó
30 db levél bazsalikom levél
1/4 csésze fenyőmag
1/4 csésze reszelt parmezán
1/4 csésze olívaolaj
1-2 gerezd fokhagyma
1/2 kávéskanál
1/2 kávéskanál bors
600 g csirkemell filé
6 db közepes méretű burgonya
10-12 db kelbimbó
szárított zsálya
olívaolaj

Pesztós csirke

SÜLT KELBIMBÓVAL ÉS ÚJKRUMPLIVAL

  • 60
  • 4 főre
  • Közepes

Hozzávalók

  • Pesztó

Elkészítés

Megosztás

Pesztós csirke sült kelbimbóval és újkrumplival

A pesztó nem éppen bababarát, de a család felnőtt tagjainak és nagyobb gyerkőceinek igazán finom falatok.
A legkisebbnek pedig készíthetsz egy kelbimbós-burgonyás-csirkés pürét.

Megjegyzések a pesztóhoz:

  • Fenyőmag helyett használhatsz diót, mandulát és kesudiót is.
  • Amennyiben nem használod fel az összes pesztót: az elkészült pesztót töltsd üvegekbe, a tetejére önts egy réteg olívaolajat majd csavard rá az üvegre a tetejét. Az egy réteg olajnak köszönhetően, hűtőszekrényben akár két hétig is eláll.

Azért szeretem a pesztókat mert tényleg nagyon egyszerű az elkészítésük, eszméletlen finomak, egészségesek és igazán megkönnyítik a dolgomat egy mozgalmas napon. Merthogy mindig többet készítek belőlük, amiket kis üvegekbe adagolok, így amikor kell rendelkezésre állnak.

Nem utolsó sorban pedig nagyon sokféleképpen felhasználható. Mutatok is nektek egy példát a sok közül.
Görgess lejebb a recepthez.

Hasonló recepteket itt találsz.

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak

Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.

Lépések

1
Kész

A csirkemell szeleteket tisztítsd meg, készítsd elő. Ha a baba püréjébe is szeretnél húst rakni, akkor az egyik szeletből vágj le egy kisebb darabot és a zöldségekkel együtt párold puhára.

2
Kész

A burgonyát hámozd meg, mosd meg, vágd ketté és a kelbimbóval együtt párold puhára. Vedd ki a babának szánt adagot, és készíts belőle pürét: egy kézi botmixer segítségével pürésítsd, majd hígítsd fel annyi anyatejjel vagy tápszerrel, amennyitől a babának megfelelő állagú lesz. (Párolás közben megszórhatod egy kis zöld fűszerrel is.)

A maradék burgonyát és kelbimbót a sütőben pirítsd meg.
A sütőt melegítsd elő 200 fokra. Vegyél elő egy sütőlemezt, béleld ki sütőpapírral, terítsd szét rajta a zöldségeket. Locsold meg egy kevés olívaolajjal, ízlés szerint szórd meg szárított zsályával (vagy más zöldfűszerrel) és tedd a sütőbe pirulni.

3
Kész

Közben készítsd el a pesztót. Vegyél elő egy aprítógépet. Tedd bele a bazsalikomleveleket, fokhagymát, sót és borsot. Majd add hozzá a fenyőmagot, aztán lassan keverd bele az olívaolajat. Végül jöhet a parmezán.

4
Kész

A csirkemell szeletek mind két oldalát kend meg pesztóval. Fogj egy hőálló edényt, sorakoztasd fel benne a bekent szeleteket és már mehet is sütőbe sülni (40-45 percet.)

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

Tonhalfasírt
előző
Tonhalfasírt mentás zöldborsópürével
Kakaós-Mogyorós Polenta
következő
Kakaós-Mogyorós Polenta
Tonhalfasírt
előző
Tonhalfasírt mentás zöldborsópürével
Kakaós-Mogyorós Polenta
következő
Kakaós-Mogyorós Polenta