Hozzávalók
-
100 g sárgarépa
-
100 g magnélküli datolya
-
2 evőkanál darált mandula
-
1 evőkanál darált dió
-
25 g apró szemű zabpehely
-
25 g aprószemű hajdinapehely
-
2 púpos evőkanál mandulavaj
-
3-5 evőkanál almalé
-
a forgatáshoz kókuszreszelék
Elkészítés
Répás nyuszi golyók
Kirándulni készültök a húsvéti hosszú hétvégén?
Akkor ne felejtsetek el a sonkás szendvics mellé ropogtatnivaló kakós kölesgolyót és répás nyuszi golyókat is csomagolni. Kell az energia a hímes tojások és nyuszikák felkutatására.
Mi nagyító is viszünk, hogy könnyebben megtaláljuk a fűben üldögélő nyuszikat.
Hasonló recepteket itt találsz.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A datolyát legalább egy húsz percre áztasd forró vízbe, hogy könnyebben tudj vele dolgozni. Almalé: egy régóta kallódó almát részletem le és annak adtam hozzá a levét. |
2
Kész
|
Vegyél elő egy konyhai robotgépet. Az almalé kivételével tedd bele az összes hozzávalót, majd fokozatosan adagold hozzá az almalevet. Először tegyél bele 3-5 evőkanállal. Aztán, ha még nagyon száraz, adj hozzá még valamennyit. A lényeg, hogy a massza összeálljon és jól formázható legyen. |
3
Kész
|
Formálj belőle diónyi nagyságú golyókat, végül forgasd bele a kókuszreszelékbe. |