Hozzávalók
-
1 db vöröshagyma
-
1 db sárgarépa
-
1/2 cukkini
-
300 g darálthús
-
1/2 csésze köles
-
1 és 1/4 csésze alaplé vagy víz
-
ízlés szerint olívaolaj
-
ízlés szerint só
-
ízlés szerint bors
-
ízlés szerint zöldfűszerek
-
a tetejére tejföl
Elkészítés
Jóleső köles
Sárgarépás-cukkinis köles darálthússal és kukoricával, tejföllel a tetején
Kirándulás után nekünk mindig jól esik valami meleg finomság. Ez egy egyszerű étel, egyszerű alapanyagokból, egyszerűen készítve. Mégis nagyon finom és jól esik egy tartalmas nap után. Sokszor említettem már, hogy szeretjük Pannonhalmát, gyakran ellátogatuk az apátsághoz, az arborétumba vagy a kilátóhoz. Most a város mellet Illak erdőbe tettünk egy kisebb sétát. Marcell pedig végre igazi terepen is kipróbálhatta a biciklijén lévő új terepgumikat. Szépen kiépített útvonalakon lehet haladni. Kisebb-nagyobb körtúrákat is lehet tenni. Janka az első félórában nézelődött, majd egy nagyot szundított. Marcell pedig boldogan fedezte fel az erdőt.
A kirándulásról képeket a közösségi oldalaimon találtok.
Tegyetek ti is egy nagy sétát.
#kirándulnimentünk
Hasonló recepteket itt találsz.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
Mérce: 2,5 dl-es csésze |
2
Kész
|
A vöröshagymát az olívaolajon párold üvegesre. Add hozzá a lereszelt sárgarépát és a cukkinit is. Kevergesd pár percig. Ezután add hozzá a darálthúst és pirítsd addig, amíg ki nem fehéredik. |
3
Kész
|
Öntsd rá a kölest, majd az alaplevet / vizet. Szórd meg sóval, borssal (ha teszel bele) és a választott zöldfűszerekkel. |
4
Kész
|
Alaposan keverd össze és fedő alatt alacsony hőfokon főzd 20-25 percig vagy amíg a köles magában nem szívta az összes folyadékot. Egyszer-kétszer érdemes átkavarni. |
5
Kész
|
A kukorica levét csepegtettesd le, majd keverd hozzá az elkészült köleshez. Tálaláskor tegyél rá tejfölt. |