0 0
Sárgarépás rizottó

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

1/2 csésze rizottó rizs
2 csésze alaplé vagy víz
1 db sárgarépa
1 db vöröshagyma
2-3 evőkanál reszelt parmezán
2 teáskanál vaj
olívaolaj
ízlés szerint só, bors

Sárgarépás rizottó

babának és mamának

  • Közepes

Hozzávalók

Elkészítés

Megosztás

Sárgarépás rizottó
babának és mamának

Ez egy csütörtöki menünk volt. Csütörtökönként baba jógára járunk, így ezeken a napokon igyekszem egyszerű és gyorsan elkészíthető ételeket főzni. A rizottókat egyébként is nagyon szeretjük, s most már Janka is megkóstolta.

Mindig kérdezitek, hogy mit eszik Janka. Erre mindig azt válaszolom, hogy azt, amit mi, kisebb módosításokkal. Ezt a rizottót Marcell hozzátáplálása alatt is elkészítettem, de mivel ő pürés baba volt, neki egy botmixer segítségével kicsit pürésítettem. Janka hallani sem akar a pürékről, amivel persze semmi bajom. Szívesen főzök neki úgy, ahogy ő szereti.

Hasonló recepteket itt találsz.

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak

Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.

 

Lépések

1
Kész

A sárgarépát kis lyukú reszelő segítségével reszeld le. A vöröshagymát aprítsd fel, majd egy kevés olívaolajon és 1 teáskanál vajon (a vajat el is hagyhatod) párold üvegesre. Majd add hozzá a lereszelt sárgarépát is, hogy pár percig együtt piruljanak.

2
Kész

Aztán add hozzá a rizst is. Ha egy kicsit áthevült, öntsd rá az első adag forró alaplevet vagy vizet. Mindenképp forró legyen. Amikor a rizs magába szívta az alaplevet vagy vizet, fokozatosan, folyamatosan kevergetve, adagold hozzá a maradék alaplevet vagy vizet és közben folyamatosan kevergesd.

3
Kész

Ha minden igaz, eddigre már a rizs is megpuhult. Keverd bele a maradék vajat és szórd bele a reszelt parmezánt is. Itt lehetőséged van rá, hogy a babának ki vedd az adagját. Pürés babának pedig egy botmixer segítségével pürésítheted is.

A maradékot ízlés szerint szórd meg sóval és borssal.

4
Kész

Én mindig szoktam enni hozzá egy adag nagyon egyszrű citromos madársalátát: citrom levét facsarom rá és meglocsolom extraszűz olívaolajjal.

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

előző
Tőkehalfilé
következő
Janka kedvenc kásái
előző
Tőkehalfilé
következő
Janka kedvenc kásái