Hozzávalók
-
1/2 csésze rizottó rizs
-
2 csésze alaplé vagy víz
-
1 db sárgarépa
-
1 db vöröshagyma
-
2-3 evőkanál reszelt parmezán
-
2 teáskanál vaj
-
olívaolaj
-
ízlés szerint só, bors
Elkészítés
Sárgarépás rizottó
babának és mamának
Ez egy csütörtöki menünk volt. Csütörtökönként baba jógára járunk, így ezeken a napokon igyekszem egyszerű és gyorsan elkészíthető ételeket főzni. A rizottókat egyébként is nagyon szeretjük, s most már Janka is megkóstolta.
Mindig kérdezitek, hogy mit eszik Janka. Erre mindig azt válaszolom, hogy azt, amit mi, kisebb módosításokkal. Ezt a rizottót Marcell hozzátáplálása alatt is elkészítettem, de mivel ő pürés baba volt, neki egy botmixer segítségével kicsit pürésítettem. Janka hallani sem akar a pürékről, amivel persze semmi bajom. Szívesen főzök neki úgy, ahogy ő szereti.
Hasonló recepteket itt találsz.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A sárgarépát kis lyukú reszelő segítségével reszeld le. A vöröshagymát aprítsd fel, majd egy kevés olívaolajon és 1 teáskanál vajon (a vajat el is hagyhatod) párold üvegesre. Majd add hozzá a lereszelt sárgarépát is, hogy pár percig együtt piruljanak. |
2
Kész
|
Aztán add hozzá a rizst is. Ha egy kicsit áthevült, öntsd rá az első adag forró alaplevet vagy vizet. Mindenképp forró legyen. Amikor a rizs magába szívta az alaplevet vagy vizet, fokozatosan, folyamatosan kevergetve, adagold hozzá a maradék alaplevet vagy vizet és közben folyamatosan kevergesd. |
3
Kész
|
Ha minden igaz, eddigre már a rizs is megpuhult. Keverd bele a maradék vajat és szórd bele a reszelt parmezánt is. Itt lehetőséged van rá, hogy a babának ki vedd az adagját. Pürés babának pedig egy botmixer segítségével pürésítheted is. A maradékot ízlés szerint szórd meg sóval és borssal. |
4
Kész
|
Én mindig szoktam enni hozzá egy adag nagyon egyszrű citromos madársalátát: citrom levét facsarom rá és meglocsolom extraszűz olívaolajjal. |