Hozzávalók
-
CSIRKE
-
1 db konyhakész grillcsirke
-
1 db citrom leve
-
30 g puha vaj
-
citrom reszelt héja
-
4 db babérlevél
-
4 db fokhagyma
-
só
-
bors
-
SALÁTA
-
600 g lilakáposzta
-
2 db sárgarépa
-
2 db alma
-
1 dl víz
-
10-15 db bazsalikom levél
-
ÖNTET
-
2 evőkanál olívaolaj
-
2 evőkanál citromlé
-
méz
-
só
-
bors
-
szárított bazsalikom
Elkészítés
Citromos sült csirke lilakáposztás salátával
Ez az a menü, ami szereintem egy nagyobb családi ebéden, összejövetelen vagy akár ünnepi alkalomkor is simán megállja a helyét. Igazából az elkészítése is roppant egyszerű, mert a sütő elvégzi helyetted, neked csak összeállítanod kell.
És egy togyogós pocak is nagyon jól lakik ezzel a menüvel, mert akár többféle kombináltpürét is tudsz neki készíteni:
1. alma-répa; 2. lilakáposzta-alma; 3. alma-répa-lilakáposzta és ezeket még csirkehusival is kombinálhatod.
Személyszerint nagyon szeretem a lilakáposztát és amint megjelennek a piacokon, üzletekben, az első amit elkészítek belőle, az ez a saláta.
Próbáljátok ki. Remélem, hogy nektek is elnyeri a tetszéseteket.
Hasonló recepteket itt találsz.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
Kezdjük a zöldségekkel. Először is az almát és a répát pucold meg, az alma magházát távolítsd el, majd egy nagy lyukú reszelő segítségével reszeld le őket. A lilakáposztát csíkozd fel. Most lehetőséged van arra, hogy ha a babának szeretnél pürét készíteni, akkor a neki szánt adagot félre tedd és külön elkészítsd: a répát, almát és a káposztát párold puhára, majd egy kézi botmixer segítségével pürísítsd, s végül hígítsd fel annyi anyatejjel, tápszerrel vagy forralt lehűtött vízzel, amennyitől a babának megfelelő állagú lesz. Vegyél elő egy nagy hőálló edényt, öntsd bele az almát, répát és a káposztát. Ízlés szerint szórd meg sóval, borssal és a felaprított bazsalikom levelekkel, majd alaposan forgasd össze. |
2
Kész
|
A sütőt melegítsd elő 220 fokra. |
3
Kész
|
Jöhet a csirke. Mitán alaposan megtisztítottad, töröld szárazra. Ezt követően a babérleveleket és a megtisztított fokhagyma gerezdeket dugd bele a hasüregébe. A vajat olvazd meg és kend körbe vele az egészet. Aztán ízlés szerint szórd meg sóval és borssal, végül a lereszelt citromhéjjal. Én szárított citromhéjat szoktam használni. Az egészre kb. 1-2 teáskanálnyiteket helyezd el benne szórok rá. (A gyerek miatt nem viszem túlzásba. Viszont ha nálatok nem okoz gondot, akkor akár többet is szórhatsz rá.) Ezután csinálok neki helyet az edényben, ráöntöm a kifacsart citrom levét, az egész alá öntök 1 dl vizet és már mehet is a sütőbe. |
4
Kész
|
Először 220 fokon sütöm 20 percig. Aztán átfordítom az oldalára, a hőfokot visszacsavarom 180 fokra és újabb 20 percet sütöm. Majd ismét fordítok rajta egyet és újabb 20 percig sütöm. Ezután szintén fordítok rajta egyet és újabb 20 percig sütöm. Végül visszajutok a kiinduló helyzethez. megint felcsavarom a hőfokot 220 fokra és 30 percig sütöm. Vagyis körbesütöm. Ez idő alatt kívül ropogósra, belül pedig omlósra kell sülnie. Közben pedig a salátát is átszoktam forgatni, legalább egyszer vagy kétszer. |
5
Kész
|
Az öntet hozzávalóit keverd össze: olaj, citromlé. Majd ízlés szerint csurgass bele mézet, szórd meg sóval, borssal, szárított bazsalikomlevelekkel. Nem árt közben kóstolgatni. Mi például úgy szeretjük, ha csak egy picit édeskés. Az elkészült salátát és csirkét locsold meg vele. |