0 0
Spárgás-krumplifőzelék

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

Ennyien eszünk:
850 g burgonya
10 szál spárga
1 db vöröshagyma
400 ml víz
2-3 db babérlevél
100 ml sűrű főzőtejszín
ízlés szerint
ízlés szerint bors
olívaolaj
1 csapott evőkanál étkezési keményítő

Spárgás-krumplifőzelék

  • 4 főre
  • Könnyű

Hozzávalók

Elkészítés

Megosztás

Spárgás-kruplifőzelék

Anyu! Mit főztél? Mi lesz a vacsora?
Oviból haza érve Marcell gyakran ezt akét legfontosabb kérdését intézi felém. Vagy nagyon sokszor úgy megy el reggel oviba, hogy előtte leadja a rendelését.

Imádja a kruplifőzeléket, amit nagyon szívesen is készítek neki, de hogy ne legyen olyan unalmas, megbeszéltük, hogy mindig kombinálom valamivel, rakok még bele ezt-azt. Nagy örömömre idén úgy dönött, hogy spárgát most már nem csak krémleves formájában eszi meg, s hogy az ő öröme is még nagyobb legyen, nemrégiben ezt a főzeléket készítettem neki.
Boldogan kanalazta be, majd egyszer csak felcsendült az a bizonyos mondat: Anyu, ez nagyon finom. Zene füleimnek.

Egyszerű elkkészíteni, gyors és finom vacsora az egész családnak.

Hasonló recepteket itt találsz.

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak

Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.

Lépések

1
Kész

A vöröshagymát szeleteld fel és az olívaolajoin párold üvegesre. A spárgák szárainak alját vágd vissza (érezhető, hogy meddig tart az ún. fás rész. Gyakorlatilag, ahol elroppan.) Szeleteld fel és dobd rá a hagymára. Közben kockázd fela burgonyát , majd azt ia add hozzá.

2
Kész

Öntsd fel a vízzel, add hozzá a babérleveleket és fedő alatt főzd puhára. Ízlés szerint szórd meg sóval és borssal (ha használsz). Majd vegyél ki egy kicsit a levéből, keverd össze a tejszínnel meg a keményítővel. Ügyelj rá, hogy csomómentes legyen, s ezután add hozzá a spárgás krumplihoz. (Sűrítheted saját magával is. Ez esetben vegyél ki egy-két szedőkanálnyi adagot a főzelékből botmixerrel zúzd össze, majd keverd bele a főzelékbe.)
Alaposan keverd össze, várd meg amíg rottyan egyet kettőt, besűrősödik, aztán kész is vagy.

3
Kész

Tálaláskor akár még parmezánnal is megszórhatod. Mi megszórtuk és nagyon finom volt.

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

előző
Krémsajtos-brokkolis-csirkés wrap
következő
Brokkolis csirkefasírt
előző
Krémsajtos-brokkolis-csirkés wrap
következő
Brokkolis csirkefasírt